Medalla de la vila

MEDALLA DE LA VILA

La Medalla de la Vila és una distinció municipal creada per premiar mèrits extraordinaris que concorrin en persones, entitats o corporacions, tan nacionals com estrangeres, per haver prestat serveis al poble o dispensat honors en aquest. 

Reglament de la Medalla de la Vila (2014)

Josep Gispert Maso

Josep Gispert Maso

Abril 2024

Per la seva dedicació a fomentar el patrimoni històric i paisatgístic, a la creació dels Amics de l’Esport amb la Marxa de les Masies i la Marxa de Martorell, a promoure la pràctica esportiva competitiva, i mantenir en peu i en bon estat l’església de Martorell de Maçanet de la Selva. 

Proposta motivada Sr. Josep Gispert

Isabel Herraiz Vilà

Isabel Herraiz Vilà

Maig 2023

Infermera amb una gran vocació a ajudar a la gent. Infermera al CAP de Maçanet de la Selva, on a més es va especialitzar en el tractament i cura de la diabetis. A més, actualment és presidenta de l’Associació contra el càncer i Associació Sociosanitària Isabel Solà, entitats que tenen per objectiu ajudar, acompanyar, conscienciar i recaptar diners per la investigació del càncer i altres malalties. “Ha dedicat la seva vida a cuidar a les persones i en especial a la gent de Maçanet de la Selva”. 

Proposta motivada Sra. Isabel Herraiz Vilà

Juan Francisco Machado Martínez

Juan Francisco Machado Martínez

Maig 2022

Paleta, constructor i activista cultural, ha participat en el manteniment i conservació del patrimoni de Maçanet de la Selva. De la mà del Taller d’Història de Maçanet, va restaurar el castell de Torcafelló, el Pou de Glaç, Vall de Maria, la Font del Llop i la Torre de Puigmarí. “La tasca d’en “Machado” ha permès recuperar espais patrimonials de gran importància”.

Proposta motivada Sr. Juan Francisco Machado Martínez

Isabel Quellos Pascual

Isabel Quellos Pascual

Maig 2021

Exdirectora de l’escola Sant Jordi durant vint-i-dos-anys per la seva dedicació en el món pedagògic i educatiu en el municipi de Maçanet de la Selva. “La seva vocació ha sigut sempre l’educació, basada en la innovació i el diàleg com a eines d’aprenentatge pels alumnes”.

Proposta motivada Sra. Isabel Quellos Pascual

Núria Gener Ridorsa

Núria Gener Ridorsa

Maig 2021

Fundadora de l’Hostal Bonaterra, restaurant i hostal de Maçanet de la Selva, amb un paper clau en el creixement turístic i de la restauració del municipi. “El restaurant es va caracteritzar pels plats tradicionals cuinats per la Nuri, amb productes locals, de proximitat i de qualitat. Dels més coneguts; la vedella amb bolets i l’ànec amb salsafins”.

Proposta motivada Sra. Núria Gener Ridorsa

Josep Viader Alegria

Josep Viader Alegria

Abril de 2017

Membre fundador de Frit Ravich, empresa maçanetenca amb una important trajectòria nacional i internacional en el sector de les patates de bossa i snacks. “La tasca de Josep Viader ha estat imprescindible per situar Maçanet de la Selva en el món empresarial i ha permès dotar al municipi d’una empresa capaç de donar més de 1.000 llocs de treball”. 

Proposta motivada Sr. Josep Viader Alegria

Alcaldes democràtics

Alcaldes democràtics

Els alcaldes de Maçanet de la Selva des de 1979 van rebre la Medalla de la Vila l’any 2014, coincidint amb el 35è aniversari de la democràcia a Espanya. Els batlles distingits foren els senyors Antoni Planas Ciurana (1979-1983), Josep Maria Casals i Bargalló (1983-1987), Pere Caballé Ruiz (1987-1991), Jordi Munsó Viñolas (1993-1995 i 1995-1996), Josep Romaguera Ramió (2003-2005) i Alfons Soms Quellos (2007-2011).

Acta Ple extraordinari de l’aprovació de l’atorgament de Medalles de la Vila als exalcaldes des de l’any 1979

caballe_ok.jpg
casals_ok.jpg
fallo_ok.jpg
soms_ok.jpg
ciurana_ok2.jpg
romaguera_ok.jpg
munso_ok.jpg