Festes

Regidora de Festes
Júlia Barceló Puig
Horari de visita: Sol·licitar cita prèvia de dilluns a divendres en horari d'atenció al públic de 9 a 14 hores.
jubarcelo@massanetdelaselva.cat

L'àrea de Festes té com a principal objectiu la promoció, gestió i organització de les festes tradicionals i oficials de la població.S’atribueixen funcions com l’autorització d’espectacles promoguts per les entitats del municipi i la realització d’actes i esdeveniments.

Les festes tradicionals i/o oficials del nostre poble són:

Carnestoltes

Se celebra des del Dijous Gras fins al Dimecres de Cendra. Quaranta dies abans del Diumenge de Rams, arribem al Dimecres de Cendra, el primer dia de la Quaresma i l'últim de Carnestoltes. El dijous anterior és l'inici tradicional de la setmana de Carnaval o Dijous Gras. A Maçanet ho celebrem amb una Rua de comparses que les associacions i persones individuals preparen i es disfressen per gaudir d'una bona estona. Un jurat valora la originalitat, la dedicació i el treball de tots els disfressats.

Sant Joan

La revetlla de Sant Joan se celebra la nit del 23 al 24 de juny. Es tracta d'una tradició molt antiga, és una nit màgica anomenada popularment com la Nit del Foc, lligada a la celebració de l'arribada del solstici d'estiu ja que es deia que era per donar més força al sol, perquè a partir de llavors anava afeblint-se. 

A Maçanet, l'associació de La Flama del Canigó és l'encarregada d'encendre la foguera amb la flama que transporten expressament des de la Muntanya del Canigó, mentre els nens gaudeixen amb els petards. També se serveix coca de Sant Joan, Moscatell i cava al so de les notes de música d'una bona orquestra que ens fa ballar fins ben entrada la nit.

Festa Major

La festa més esperada de totes. Les entitats del poble col·laboren amb l'Ajuntament per fer una gran Festa Major. L'objectiu és recuperar diferents espais, perquè la nostra festa arribi a tots els maçanetencs i maçanetenques!

Havaneres a la piscina

Per acabar el mes d'agost i la temporada d'estiu, a la piscina municipal hi té lloc la cantada d'havaneres amb un espectacular rom cremat.

Festes de Nadal

Cada any s'organitzen diferents activitats per celebrar l'època més màgica de l'any, com ara El Tió de Nadal per als més petits, el Parc Infantil de Nadal, la cavalcada dels Reis d'Orient, la festa de la nit de Cap d'Any, etc.