Festes

Regidora de Festes:
Rosa Casas Sabater
Horari de visita: Sol·licitar cita prèvia de dilluns a divendres en horari d'atenció al públic de 9 a 14 hores.
rcasas@massanetdelaselva.cat

Té com a objectiu principal la promoció, gestió i organització de les festes tradicionals i oficials de la població.
S’atribueixen funcions com l’autorització d’espectacles promoguts per les entitats del municipi i la realització d’actes i esdeveniments.
 Les festes tradicionals i/o oficials del nostre poble són:

Carnestoltes

Es celebra des del Dijous Gras fins al Dimecres de Cendra. Quaranta dies abans del Diumenge de Rams, arribem al Dimecres de Cendra, el primer dia de la Quaresma i l'últim de Carnestoltes. El dijous anterior és l'inici tradicional de la setmana de Carnaval o Dijous Gras.

A Maçanet ho celebrem amb una Rua de comparses, grups, etc. Que les associacions i persones individuals preparen i es disfressen per gaudir d'una bona estona. Un jurat valorarà la originalitat, la dedicació i el treball de tots els disfressats.

Bona sort!

Sant Joan

La revetlla de Sant joan se celebra la nit del 23 al 24 de juny. Es tracta d'una tradició molt antiga, és una nit màgica anomenada popularment com la Nit del Foc, lligada a la celebració de l'arribada del solstici d'estiu ja que es deia que era per donar més força al sol, perquè a partir de llavors anava afeblint-se.

A Maçanet, l'associació de La Flama del Canigó és l'encarregada d'encendre la foguera amb la flama que transporten expressament des de la Muntanya del Canigó, mentre els nens gaudeixen amb els petards. També se serveix coca de Sant Joan, Moscatell i cava al so de les notes de música, d'una bona orquestra que ens fa ballar fins ben entrada la nit.

Food trucks

Cap de setmana anterior a la Festa Major. La plaça de l'esglèsia i l'avinguda Catalunya s'omplen de petites caravanes, furgonetes o camions de cuines sobre rodes, preparades per servir al carrer menjar original, diferent i variat, que es pot degustar asseguts amb taules davant del nostre escenari de pedra natural amb música en directe.

Festa Major

On les entitats del nostre poble col·laboren amb l'Ajuntament per fer una gran Festa Major, any rere any. Tenim com a objectiu recuperar diferents espais, perquè la nostra festa arribi a tots els maçanetencs/ques.

Havaneres piscina

Per acabar el mes d'agost, l'últim dissabte es fa una cantada d'havaneres a la piscina municipal on se serveix un espectacular rom cremat.

Festes de Nadal.