Maçanet de la Selva engega la campanya de conscienciació “Ni una gota de més”

22/03/2024

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, l’Ajuntament ha posat a la disposició dels ciutadans airejadors d’aixetes i embuts per reciclar l’oli de cuina

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha engegat la campanya “Ni una gota de més” per conscienciar l’estalvi d’aigua. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, avui 22 de març a la plaça de l’Església, s’han proporcionat airejadors d’aixetes i embuts per reciclar l’oli de la cuina, tot recordant les restriccions i obligacions dictades per la Generalitat de Catalunya en estat d’excepcionalitat de sequera.

 “A l’Ajuntament treballem com si fos el Dia Mundial de l’Aigua cada dia; amb l’objectiu de garantir un servei de qualitat a tot el municipi fins d’aquí a 30 anys”, ha detallat l’alcaldessa.

La campanya “Ni una gota més” té per objectiu conscienciar a la ciutadania sobre l’ús responsable de l’aigua en el dia a dia. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha col·locat diferents imatges de conscienciació en punts d’ús d’aigua en equipaments municipals. A més, cada dissabte es publicarà a les xarxes socials un consell d’estalvi d’aigua.

En aquest marc, l’Ajuntament també ha recordat la importància de no llençar l’oli de cuinar a l’aigüera, proporcionant un embut que facilita dipositar l’oli usat en ampolles. A Maçanet de la Selva hi ha fins a 6 contenidors de recollida d’oli usat. Al nucli; davant el cementiri municipal, darrere el CAP i a Bellavista; a Maçanet Residencial Parc, al carrer del Riu Ter; i a Mas Altaba i Montbarbat, als punts de recollida de residus.

L’alcaldessa també ha destacat les accions fetes a Maçanet Residencial Parc, el Polígon de Puigtió i obres de millora en la xarxa d’abastament d’aigua, així com les subvencions demanades i rebudes en matèria de l’aigua. “Ens han atorgat una subvenció de l’ACA per a la Regulació de la pressió de la xarxa, amb un total de 110.000 euros, i de la Generalitat, per dur a terme el projecte de substitució de canonada d’aigua potable al carrer Sils i la reparació del dipòsit de Roure vell, 225.000 euros”.

Cal destacar que aquest mes de març s’ha redactat una modificació del Reglament del servei d’abastament d’aigua, que s’aprovarà definitivament en el pròxim Ple, que ampliarà les mesures a adoptar pel municipi per afavorir l’estalvi d’aigua, les potestats de control i sanció en situació de sequera.

El municipi de Maçanet de la Selva es troba actualment en estat d’excepcionalitat de sequera, la qual cosa comporta l’obligació de certes restriccions d’aigua, com ara la prohibició d’ompliment de piscines, neteja de cotxes, regar la gespa i la limitació del consum diari d’aigua per habitant a 90 litres. Podeu consutlar totes les restriccions aquí

Maçanet de la Selva engega la campanya de conscienciació “Ni una gota de més”