Acord entre Puigtió S.A i l’Ajuntament de Maçanet de la Selva per la gestió d’emergència de l’aigua del polígon industrial

17/02/2022

AGBAR s’encarregarà del subministrament d’aigua potable, ja que és l’empresa concessionària municipal

AGBAR s’encarregarà del subministrament d’aigua potable, ja que és l’empresa concessionària municipal

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva i l’empresa Puigtió S.A han arribat a un acord, avui 17 de febrer, per la gestió d’emergència per garantir el subministrament de l’aigua al polígon de tió de Maçanet de la Selva, provocada per la manca d’aigua als pous privats que abasteixen el polígon.

Segons l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, el més important és que hi hagi predisposició per part de l’empresa: “Amb la bona voluntat de l’empresa per arribar a un acord i la bona predisposició de la concessionària AGBAR, l’Ajuntament col·labora a donar resposta a les necessitats i situacions d’emergència que puguin haver-hi en el nostre polígon, ja que no volem que les nostres empreses quedin paralitzades”. “El polígon és el motor econòmic de Maçanet i ens hem de cuidar mútuament”.

El dia 14 de febrer, l’empresa Puigtió S.A va comunicar a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva que havia d’interrompre el subministrament d’aigua perquè no podia garantir l’abastament a tot el polígon, a causa de la sequera actual, i sol·licitava la col·laboració de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, l’Ajuntament actua, amb la col·laboració d’AGBAR que és l’empresa concessionària del servei municipal,  amb una substitució transitòria del prestador mentre aquesta situació es perllongui en el temps.

Per la seva banda, el representant de Puigtió S.A ha signat l’acta per tal de deixar accedir l’Ajuntament a les seves instal·lacions privades i permetre la gestió temporal del servei. AGBAR haurà de traslladar a l’Ajuntament un pla de contingència amb les mesures imprescindibles que haurà de prendre per tal de garantir el servei.

A partir d’ara, l’atenció als usuaris del polígon, en qüestions derivades a l’abastament d’aigua, recaurà sobre AGBAR a través dels mateixos mecanismes que actua com a concessionària municipal.

Al Polígon de Puigtió hi ha una trentena d’empreses que generen més d’un miler de llocs de treball. Actualment, les empreses del polígon estan treballant amb l’Ajuntament de Maçanet de la Selva per realitzar la recepció urbanística de tot el polígon de mutu acord que inclogui també el servei de subministrament d’aigua.

Acord entre Puigtió S.A i l’Ajuntament de Maçanet de la Selva per la gestió d’emergència de l’aigua del polígon industrial