Col·lecció privada d’eines de Juli Campeny

Exposició d’eines d’oficis del món rural i de la pagesia del maçanetenc Juli Campeny, president del Taller d'Història de Maçanet

La col·lecció, situada al centre del municipi, consta de més de 2.300 peces, en 150 m2, totes recollides de donacions o comprades a mercats de segona mà. Moltes de les peces estaven en mal estat, i han estat restaurades per poder exposar-les. Com a curiositat,  s’hi poden trobar estris amb paraules que ja no existeixen avui dia, com un pescapous, l’estri que servia per intentar recuperar coses que havien caigut dins d’un pou; o clemàstecs, la cadena de ganxos que es penjava a la xemeneia per penjar-hi les olles o els perols i escalfar-los.

Hi ha lleteres i pots per transportar la llet de totes mides i sabreu quin era el “Colacao” que posaven els vostres avis a la llet. Abans, les vaques feien menys llet que ara i les feien servir per treballar la terra, aquí també podreu veure les ferradures, els jous i les arades que utilitzaven, ja que no hi havia tractors. També hi ha resguardat un piano centenari del maçanetenc Josep Quellos. En Juli us explicarà tot el que vulgueu saber i us respondrà a totes les preguntes que tingueu, us garantim que passareu una molt bona estona!

Relació d'eines i estris

Voleu visitar-la?

  • Can Sagrera, c/ Nou, 5 17412 Maçanet de la Selva Google maps
  • Concertar dia i hora al 607 080 289 (Juli Campeny)
  • Donatiu de 20€ per a grups de fins a 10 persones. Aquest donatiu va destinat a la conservació del patrimoni.