Festes populars

Regidora Cultura
Lídia Campeny Tarrés
Horari de visita: Sol·licitar cita prèvia de dilluns a divendres en horari d'atenció al públic de 9 a 14 hores.
lcampeny@massanetdelaselva.cat

Fira de pagès i artesania

És la festa petita de Maçanet de la Selva. Es duu a terme a la Plaça de l'Església i pels carrers del nucli on, durant tot el dia, s'hi poden trobar diferents parades i activitats. 

Festa del Roser

Se celebra el dia de festiu local de Maçanet de la Selva, que sempre el dilluns després del primer cap de setmana de maig. Hi té lloc l'homenatge a la vellesa. 

Racons de flors

El primer o segon cap de setmana de setembre, la plaça de l'Esgésia i el nucli antic queden guarnits amb les composicions florals que diverses entitats fan en diferents racons. 

Al matí, es munten els racons florals. A les 11:00h, s'inauguren i, seguidament, música i poesia. A la tarda hi ha una ballada de sardanes i durant tot el dia, tallers infantils de manualitats florals.El diumenge s'organitza la pujada al campanar i la visita a l'Església, actuacions i animacions infantils, cantades, rifes dels lots de les entitats participants i, amb la cloenda, xocolatada i coca per a tothom.

Organitzat per l'Agrupació Artesanal de Maçanet de la Selva. 

Festa de Sant Antoni i Abat

Se celebra un cap de setmana entre gener i febrer. El dissabte es fa la tradicional botifarrada popular i la pesada del porc amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Maçanet de la Selva.

El diumenge es fa la benedicció dels animals i mascotes de la localitat. Durant la festa, els visitants poden veure els tres tombs, el concurs en el qual es valoren diferents asectes dels cavalls, carruatges o dels genets, amb un esmorzar al camp d'en Cinto.

Ho organitza l'Associació de Festes i Cultura Cabrapoma.

Castanyada

La castanyada popular se celebra a la Pista Jardí amb una paperina de castanyes i cava. El dia 1 de novembre s'amenitza amb una actuació infantil. Cada any, una entitat diferent del poble s'encarrega de coure les castanyes. 

Halloween

Se celebra el 31 d'octubre amb el Túnel de Terror a la Pista Jardí, organitzat per voluntaris de l'associació Túnel del Terror, amb alguna activitat infantil diferent que complementa aquesta activitat.

Sant Jordi

La diada de Sant Jordi se celebra el 23 d'abril. Hi ha paradetes a la Plaça de l'Església formades per entitats i comerços locals. També, els alumnes de les escoles i Institut acostumen a vendre roses per recaptar diners pel viatge de fi de curs. També s'amentiza l'ambient amb actuacions infantils durant tot el dia.

Festa de Martorell

L'últim dissabte de juny es fa la festa de Martorell, amb missa cantada, audició de sardanes, sopar popular i ball a l'esplanada de l'església de Martorell. Col·labora l'Associació Amics de Martorell.

Processó de Setmana Santa

Dins dels actes propis de Setmana Santa de cada any, durant el Divendres Sant, la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, recorden la passió de Jesucrist pels carrers de Maçanet. Petits, joves i grans que, amb respecte i devoció duen a terme fidelment la processó.

Ho organitza la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

Maçanet a la Fresca (Antic Mercat dels Sentits)

Els dissabtes de juliol es fa una botifarrada popular amenitzada amb diferents estils  musicals a la plaça de l'Església. L'objectiu és ambientar el poble els dissabtes al vespre amb la col·laboració de les carnisseries del poble.

Sant Cristòfol

Per Sant Cristòfol es fa la tradicional benedicció de vehicles a la plaça de l'Església, amb un detall per a tots els participants. Una hora abans de la benedicció es fa la concentració a l'avinguda Torderola, per fer plegats el recorregut fins la plaça.

Organitzat per Amics dels Clàssics i Cabrapoma.