Festes populars

Regidora de Festes populars
Lídia Campeny Tarrés
Horari de visita: Sol·licitar cita prèvia de dilluns a divendres en horari d'atenció al públic de 9 a 14 hores.
lcampeny@massanetdelaselva.cat

 

Festa del Roser

És la festa petita de Maçanet. Es duu a terme a la plaça de l'Església i pels carrers del nucli on, durant tot el dia, s'hi poden trobar diferents parades .

Racons de flors

El primer o segon cap de setmana de setembre la plaça de l'Esgésia i el nucli antic queden guarnits amb les composicions florals que diverses entitats fan en diferents racons. 

El dissabte de 8.00h a 11:00h es fa el muntatge dels racons florals. A les 11:00h, inauguració i, seguidament, música i poesia. A la tarda hi ha una ballada de sardanes i durant tot el dia, tallers infantils de manualitats florals.

El diumenge s'organitza la pujada al campanar i la visita a l'Església, actuacions i animacions infantils, cantades, rifes dels lots de les entitats participants i, amb la cloenda, xocolatada i coca per a tothom.

Organitzat per l'agrupació artesanal.

Agrupació Artesanal Maçanet

Festa de Sant Antoni i Abat

Es celebra el cap de setmana entre gener i febrer. El dissabte es fa la tradicional botifarrada popular i la pesada del porc amb la col·laboració de la Colla Gegantera de Maçanet de la Selva.

El diumenge es fa la benedicció dels animals i mascotes de la localitat. Durant la festa, els visitants poden veure els tres tombs, el concurs en el qual es valoren diferents asectes dels cavalls, carruatges o dels genets, amb un esmorzar al camp d'en Cinto. Ho organitza l'Associació de Festes i Cultura Cabrapoma.

Cabrapoma

Colla Gegantera Maçanet

Castanyada

La castanyada popular es realitza a la Pista Jardí, amb una paperina de castanyes i cava. El dia 1 de novembre s'amenitza amb una actuació infantil.

Halloween

Se celebra el 31 d'octubre amb un Túnel de terror a la Pista Jardí, organitzat per voluntaris del Túnel amb alguna activitat infantil diferent que complementa aquesta activitat.

Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi se celebra el 23 d'abril. Hi ha paradetes a la plaça de l'Església formades per entitats i comerços locals. També, els alumnes de les escoles i institut acostumen a vendre roses per recaptar diners pel viatge defi de curs. Amenitzat amb actuacions infantils durant tot el dia.

Festa de Martorell

L'últim dissabte de juny es fa la festa de Martorell. Amb missa cantada, audició de sardanes, sopar popular i ball a l'esplanada de l'església de Martorell. Col·labora l'Associació Amics de Martorell.

Processó de Setmana Santa

Dins dels actes propis de Setmana Santa de cada any, durant el Divendres Sant, la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, recorden la passió de Jesucrist pels carrers de Maçanet. Petits, joves i grans que, amb respecte i devoció duen a terme fidelment la processó.

Confraria La Puríssima Sang Nostre Senyor Jesucrist

Maçanet a la Fresca

Antic Mercat dels Sentits. Els dissabtes de juliol es fa una botifarrada popular amenitzada amb diferents estils  musicals a la plaça de l'Església. L'objectiu és ambientar el poble els dissabtes al vespre amb la col·laboració de les carnisseries del poble.

Sant Cristòfol

Per Sant Cristòfol es fa la tradicional benedicció de vehicles a la plaça de l'Església, amb un detall per a tots els participants. Una hora abans de la benedicció es fa la concentració a l'avinguda Torderola, per fer plegats el recorregut fins la plaça. Organitzat per Amics dels Clàssics i Cabrapoma.

Amics dels Clàssics

Cabrapoma