Passaport Edunauta, una metodologia per la igualtat d’oportunitats educatives dels infants

04/11/2022

L’àrea d'Educació de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva implementa aquesta iniciativa en els centres educatius

L’àrea d'Educació de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha implementat el Passaport Edunauta en els centres educatius del municipi. Aquesta metodologia simula una galàxia per les destinacions d’aprenentatge d’un municipi. Una destinació d’aprenentatge és el lloc on els “edunautes”, els alumnes, viatgen per fer diferents tipus d’activitats, com per exemple, els museus, centres cívics, biblioteques, entitats, etc.

El Passaport Edunauta és una iniciativa que promou la igualtat d’oportunitats educatives dels infants. Es tracta d’una eina que té com a objectiu reconèixer i fer visibles els aprenentatges més enllà de l’entorn pròpiament acadèmic o curricular. Aquest passaport funciona com si es tractés d'una gimcana per descobrir on i com s’aprèn, amb un catàleg d'activitats per descobrir la cultura, experimentar en família, innovar amb els amics, ser creatius i molt més.

Amb aquesta eina, dins el marc del Pla Educatiu d'Entorn, l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, conjuntament amb els centres educatius, vol visibilitzar els recursos que hi ha a l'entorn local i que són part de la formació dels més petits.

Aquest projecte està impulsat per Educació 360, i promogut per la Fundació Jaume Bofill, entitat referent en la lluita contra les desigualtats socials a Catalunya a través de l’educació, i per la Cooperativa +Educació, entitat pionera en el desenvolupament de passaports d’aprenentatge fora de l’escola.

Passaport Edunauta, una metodologia per la igualtat d’oportunitats educatives dels infants