L’Ajuntament de Maçanet de la Selva rep la Dra. Carmen Cabezas per tractar la situació de l’aigua a Residencial Parc

14/07/2022

La secretària de Salut Pública també ha visitat les instal·lacions de l’aigua a la urbanització, acompanyada de la Brigada municipal i Agbar

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha rebut aquest matí la secretària de Salut Pública, la Dra. Carmen Cabezas, per tractar, entre altres temes, la situació de l’aigua a la urbanització Maçanet Residencial Parc. La visita ha consistit d’una primera part de reunió privada, la qual també hi ha participat Agbar, i una segona part de visita de les instal·lacions a la urbanització.

L’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, ha traslladat a Salut Pública les actuacions que s’han portat a terme per garantir que l’aigua que es distribueix surti potable, la qual cosa era el principal objectiu des del moment que es va assumir la gestió del subministrament. Cal recordar que el passat 5 de juliol es va fer públic que l’aigua a Maçanet Residencial Parc era potable i apta pel consum humà, després que els resultats de les darreres analítiques d’Agbar complissin amb les especificacions del RD 140/2003.

Entre els treballs de millora a les instal·lacions que s’han realitzat fins al dia d’avui s’hi troba el canvi dels principals col·lectors; la neteja de bombes d’impulsió i dels pous; la instal·lació de comptadors i instal·lació de maquinària de tractament d’aigua; i l’adaptació de la planta potabilitzadora que tracta l’aigua perquè encaixin en els paràmetres que marca salut.

També s’ha aprofitat la reunió per analitzar la viabilitat d’executar altres mesures en l’àmbit de la Salut Pública a Maçanet de la Selva, especialment en matèria de promoció de salut i prevenció de consum d’alcohol i drogues entre els joves, d’acord amb les propostes que la secretaria general de Salut està desplegant.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva rep la Dra. Carmen Cabezas per tractar la situació de l’aigua a Residencial Parc