I Beca de Recerca Històrica: La Pista Jardí de Maçanet de la Selva, espai de sociabilitat i de memòria compartida

24/04/2024

Josep Lluís Lancina, guanyador de la 1a Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva va publicar el setembre de l'anu 2022 el llibre que lloa la història i memòria de la Pista Jardí. El llibre, La Pista Jardí de Maçanet de la Selva, espai de sociabilitat i de memòria compartida està editat per l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

El treball de Lancina va ser una proposta d’estudi des d’un vessant històric, però també antropològica, sobre l’emblemàtic espai maçanetenc de la Pista Jardí. La Pista Jardí és història de Maçanet de la Selva, al voltant d'ella ha anat creixent el poble i alhora, la memòria de molts maçanetencs", va assenyalar Lancina.

La Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva busca cobrir els buits en l´estudi d´alguns períodes històrics del municipi, generant continguts que apropin Maçanet de la Selva a la població local i que el material pugui ser aprofitat pels centres educatius. El poble de Maçanet ha experimentat una transformació en les darreres dècades, i amb aquesta beca es vol promoure l´estudi i la recerca des d´un vessant humà i social, fent especial èmfasi en la migració com una de les realitats que ens han fet el que som.

Aquest llibre es pot adquirir a l'Arxiu municipal de Maçanet de la Selva i té un preu de 10 euros. 

I Beca de Recerca Històrica: La Pista Jardí de Maçanet de la Selva, espai de sociabilitat i de memòria compartida