Josep Lluís Lancina, guanyador de la 1a Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva, presenta l’exposició i el llibre sobre la memòria de la Pista Jardí

26/09/2022

El llibre La Pista Jardí de Maçanet de la Selva, espai de sociabilitat i de memòria compartida està editat per l’Ajuntament de Maçanet de la Selva

Josep Lluís Lancina, guanyador de la 1a Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva, va presentar divendres a la tarda l’exposició i el llibre que lloa la història i memòria de la Pista Jardí. El llibre, La Pista Jardí de Maçanet de la Selva, espai de sociabilitat i de memòria compartida està editat per l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de novembre, a la Sala TrinxArt de Can Trinxeria, de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores. El llibre es podrà comprar des de l’Arxiu municipal de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, amb un preu de 10€.  

El treball de Lancina va ser una proposta d’estudi des d’un vessant històric, però també antropològica, sobre l’emblemàtic espai maçanetenc de la Pista Jardí. La Pista Jardí és història de Maçanet de la Selva, al voltant d'ella ha anat creixent el poble i alhora, la memòria de molts maçanetencs", va assenyalar Lancina.

La Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva busca cobrir els buits en l´estudi d´alguns períodes històrics del municipi, generant continguts que apropin Maçanet de la Selva a la població local i que el material pugui ser aprofitat pels centres educatius. El poble de Maçanet ha experimentat una transformació en les darreres dècades, i amb aquesta beca es vol promoure l´estudi i la recerca des d´un vessant humà i social, fent especial èmfasi en la migració com una de les realitats que ens han fet el que som.

A partir de l'1 d'octubre fins al 31 de desembre de 2022, s’obrirà el període de presentació de propostes per la 2a Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva, dotada amb 3.500 € pel guanyador o guanyadora.

Josep Lluís Lancina, guanyador de la 1a Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva, presenta l’exposició i el llibre sobre la memòria de la Pista Jardí