Bonificacions

Anar a la deixalleria té premi

Vols beneficiar-te de descomptes en la taxa d'escombraries? 

És molt senzill, quan vagis a la deixalleria et donaran una targeta per segellar cada visita, quantes més visites durant l'any, més % de descompte obtindràs.

La bonificació de la taxa d’escombraries va en funció de les vegades que es visiti la deixalleria:         

  • De 2 a 5 vegades l’any: 5% bonificació
  • De 6 a 10 vegades l’any: 10% bonificació
  • Més de 10 vegades l’any: 15% bonificació
  •  
Com ho he de fer?

És molt senzill:

  1. Quan vagis a la deixalleria et donaran una targeta per segellar en cada visita (també es poden adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana –OAC- de l’Ajuntament).
  2. Cada vegada que vagis a la deixalleria et posaran un segell. Quantes més visites, més % de descompte.
  3. Un cop finalitzat l’any, porta la teva targeta a l’OAC de l’Ajuntament i fes la teva sol·licitud de bonificació abans del 31 de gener de l’any següent!

 

Compostatge casolà

Aquelles famílies que disposen d'espai per tenir un compostador al seu jardí/hort, poden optar per aquest sistema de gestió de la fracció orgànica, que representa el 40% en pes dels residus domèstics.Per donar-se d’alta de compostaire o bé obtenir un compostador de forma gratuïta (previ pagament d’una fiança de 20 o 40 €, depenent de la mida del compostador), cal dirigir-se a l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament (972858005). La fiança es retorna al cap de 2 anys. A Maçanet hi ha 190 compostaires donats d’alta.El compostatge és  un procés natural de descomposició de les restes orgàniques, molt similar al que es produeix al bosc. El producte obtingut és el compost, un adob orgànic que es pot utilitzar a l’agricultura i la jardineria, substituint els adobs químics.

El compost és un producte natural que contribueix a la millora de la salut de les plantes, aporta estructura al sòl i en regula la humitat i l’acidesa (pH).Fer compostatge casolà està bonificat amb un 30 % sobre la taxa del rebut de les escombraries. Els compostaires donats d’alta poden sol·licitar-ho anualment a l’Ajuntament via instància. L’any 2019 han rebut aquesta bonificació 8 persones, amb un import total de 351,20 €.Qualsevol persona que vulgui recollir compost a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, pot fer-ho els dimecres de 9 a 15 h trucant abans al tel. 872 012 018.