El Ple de Maçanet de la Selva aprova recepcionar el Polígon Industrial de Puigtió

16/03/2023

En sessió extraordinària s’ha aprovat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística que comportarà iniciar el projecte de reparcel·lació i urbanització

El Ple de Maçanet de la Selva, en sessió extraordinària, amb l’aprovació de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU), engega els tràmits per recepcionar el Polígon Industrial de Puigtió. Aquesta modificació permetrà, un cop aprovada definitivament, iniciar el projecte de reparcel·lació i urbanització mitjançant el sistema de cooperació, que anirà a càrrec dels propietaris. El Ple extraordinari ha tingut lloc aquest migdia amb un únic punt de votació, el qual els grups polítics de Som Maçanet, ERC Maçanet, PSC, Tots Som Poble i DIM han votat a favor, i Acord per Maçanet s’ha abstingut.    

La modificació del PGOU forma part del segon punt del conveni que es va formalitzar amb tots els propietaris del polígon el 20 d’abril de 2022. Contempla les actuacions urbanístiques necessàries perquè les parcel·les ostentin condició de solar, i la cessió per part dels propietaris a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva dels vials i zones verdes que encara avui estaven pendents.

“Aprovar aquesta modificació, amb el consens dels propietaris del polígon i els diferents grups polítics, és una molt bona notícia pel futur de Maçanet; pel creixement de les empreses i activitat econòmica del municipi”, ha assegurat l’alcaldessa en sessió plenària, Natàlia Figueras.

El polígon de Puigtió es va construir als anys 70. Des del principi ha sigut un factor molt important en la promoció econòmica del poble, el qual acull una trentena d’empreses que generen més d’un miler de llocs de treball. A principis de l’any 2022, després d’un any de negociacions entre el promotor, els propietaris i Ajuntament, es va arribar a un consens per recepcionar el polígon i esdevingui així competència municipal.

El Ple de Maçanet de la Selva aprova recepcionar el Polígon Industrial de Puigtió