El Ple aprova l’adjudicació d’una operació de crèdit a llarg termini per dur a terme inversions del Pressupost 2022

31/05/2022

Es tracta d’un crèdit d1.500.000€, a onze anys, que permetrà dur a terme inversions de diverses àrees del consistori

El Ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva va aprovar ahir, en sessió ordinària, l’adjudicació d’una operació de crèdit a llarg termini pel finançament d’inversions. Aquest crèdit, a onze anys, anirà destinat a la inversió del servei de subministrament de l’aigua a Maçanet Residencial Parc, a l’adequació del nou l’Espai Jove, al Centre de Serveis/Dia i a les millores dels vestidors de la zona esportiva de Maçanet Residencial Parc, entre d’altres. 

En sessió ordinària del mes de març es va aprovar inicialment els plecs de condicions per la concertació d’una operació de crèdit destinat a dur a terme les inversions de diverses les àrees del consistori. “Aprovem l’adjudicació d’aquest crèdit perquè l’Ajuntament es troba en una bona situació financera, i tècnicament és recomanable concertar una operació de crèdit a llarg termini per poder finançar noves inversions i sobretot, afrontar el cost de l'aigua de Maçanet Residencial Parc”, va detallar l’alcaldessa, Natàlia Figueras.

Cal entendre que el romanent de tresoreria magnitud pressupostària que reflecteix l’estalvi acumulat de la corporació es pot destinar tant a finançar despesa corrent així com despesa d’inversió, a diferència de l’operació de crèdit a llarg termini que en termes generals només pot ser font de finançament per a inversions.

Els grups Som Maçanet, ERC i PSC va votar a favor; DIM, en contra, i AcordxMaçanet i Tots Som Poble, es van abstenir.

El Ple també va aprovar els dies festius locals corresponents a l’any 2023; Festa del Roser, dimarts 2 de maig; i Sant Llorenç, dijous 10 d’agost.

També s’ha amortitzat la plaça d’Inspector de la Policia Local i modificat el suplement específic del cap de vigilants per adequar-la a la realitat actual.

El Ple es va celebrar de manera presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

El Ple aprova l’adjudicació d’una operació de crèdit a llarg termini per dur a terme inversions del Pressupost 2022