Unanimitat al Ple de Maçanet de la Selva pel Consell Municipal de la Gent Gran amb l’objectiu d’abordar la solitud a la vellesa

25/09/2023

Aquest òrgan consultiu treballarà per a la promoció i participació de la gent gran al teixit associatiu

El Ple ordinari de Maçanet de la Selva ha aprovat per unanimitat el Consell Municipal de la Gent Gran (CMGG) amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de la solitud en la gent gran del municipi. El Consell de la Gent Gran treballarà de manera coordinada entre diferents agents per promoure accions al teixit associatiu del municipi. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat al Ple ordinari d’aquest vespre.

 “La solitud de la gent gran és un assumpte que cal abordar des de tots els àmbits; amb aquest consell treballarem tots els casos per tal que cap persona visqui la seva etapa de vellesa sola”, ha destacat l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

El CMGG tindrà caràcter consultiu, és a dir, tindrà capacitat d’elaboració d’informes, formulació de propostes i suggeriments amb l’objectiu d’estimular i canalitzar la participació en la gestió d’assumptes municipals. Es reunirà mensualment com a taula de treball, format per l’Àrea bàsica de salut, les farmàcies i els agents de Benestar Social.

Amb la creació d’aquest òrgan, l’Ajuntament “posa en manifest la seva voluntat de compromís per treballar en diferents àmbits de la vida de la gent gran; l’econòmic, polític, cultural, sanitari i social”, ha explicat l’alcaldessa.

El Ple també ha aprovat el nou reglament de la deixalleria, proposat per la passada legislatura, un pas “necessari per a un bon servei” abans que es liciti el nou concurs per gestionar les escombraries a Maçanet de la Selva. Aquest concurs està previst que es publiqui l’any 2024.  Pel que fa a urbanisme, s’ha aprovat provisionalment la modificació de dos articles del Pla General d’Urbanisme amb l’objectiu de facilitar-ne la comprensió i l’aplicació.

El ple d’avui ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

Unanimitat al Ple de Maçanet de la Selva pel Consell Municipal de la Gent Gran amb l’objectiu d’abordar la solitud a la vellesa