S’inaugura l’ampliació de la depuradora de Maçanet de la Selva, que duplica la seva capacitat de tractament

30/06/2022

Els treballs han suposat una inversió de 6,4 milions d’euros i la planta passa a tenir una capacitat de tractament de 2.000 m3/dia, equivalent a una població de 16.000 habitants

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, acompanyats pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, entre d’altres autoritats, han inaugurat avui les obres d’ampliació de la depuradora de Maçanet de la Selva, que han suposat una inversió de 6,4 milions d’euros.

Els treballs han consistit en la remodelació completa de la planta, posada en servei el 1979 i ampliada al 1995, construint pràcticament una depuradora nova. Un dels principals beneficis de l’ampliació és que duplica la capacitat de tractament (passant dels 1.000 als 2.000 m3/dia), equivalent a una població de 16.000 habitants (abans de l’ampliació era de 5.833), adequant-se així les necessitats de sanejament actuals i futures. La depuradora dona servei a Maçanet de la Selva, el nucli del Molí i els polígons industrials de Puigtió, Can Roure i la Torderola.

El tractament de la planta és tipus biològic, amb eliminació de la matèria orgànica, el nitrogen i el fòsfor, i disposant d’un sistema de desodorització. El punt d’aportació de l’aigua tractada és la riera de la Torderola, dins de la conca del riu Tordera. Les obres han tingut una durada de 14 mesos.

Abans de la inauguració, el director de l’ACA i l’alcaldessa de Maçanet de la Selva s’han reunit a l’Ajuntament per abordar la situació del subministrament d’aigua a la urbanització Maçanet Residencial Parc.

Sanejament a Catalunya

La planificació hidrològica vigent (2016-2021) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes de sanejament existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

Actualment hi ha 538 depuradores en servei a Catalunya que garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa a la comarca de la Selva, hi ha un total de 25 depuradores actives que tracten les aigües residuals generades per més del 94% de la seva població. 

 

Agència Catalana de l'Aigua i Ajuntament de Maçanet de la Selva.

S’inaugura l’ampliació de la depuradora de Maçanet de la Selva, que duplica la seva capacitat de tractament