Reductors en els contenidors soterrats d'orgànica per evitar altres residus

22/03/2023

Una tona d’orgànica sense impropis té un cost de 90,60 €, mentre que si en té només un 20%, 142,96 € 

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de la matèria orgànica que es recull de forma selectiva als contenidors soterrats, s’han instal·lat a les bústies uns reductors del diàmetre de la boca, incloent-hi un recordatori que només s’hi pot llençar orgànica. Es tracta d’una mesura amb l’objectiu reduir la quantitat de residus impropis que arriben a la planta de compostatge i que dificulten el procés de reciclatge.

Quan la matèria orgànica no és de qualitat, el cost del tractament d’aquest residu augmenta i això repercuteix de forma negativa a l’Ajuntament. Una tona d’orgànica sense impropis té un cost de 90,60 €, mentre que si té un 20% d’impropis té un cost de 142,96 €.

Als contenidors d’orgànica hi van les restes de menjar, marro de cafè, restes d’infusions, taps de suro, residus de papers bruts (paper de cuina, tovallons o mocadors), petites restes vegetals no llenyoses (flors, fulles, petites branques), serradures, escuradents i palets de fusta i excrements d’animals domèstics sense sorra absorbents. Preferentment, cal utilitzar bosses compostables.

Llençar residus impropis dins els contenidors d’orgànica pot provocar que el camió de recollida no pugui accedir a la planta i hagi d’anar a l’abocador, fent inútil l’esforç dels ciutadans que reciclen de forma correcta.

 

Tenir cura de l’entorn és cosa de tots.
#MaçanetPelMediAmbient

Reductors en els contenidors soterrats d'orgànica per evitar altres residus