Tornen els Premis Literaris Puigmarí de Maçanet de la Selva

10/01/2022

Ja està oberta la convocatòria de participació per l’edició d’enguany, en què es poden presentar obres de prosa i poesia

Ja està oberta la convocatòria de participació per l’edició d’enguany, en què es poden presentar obres de prosa i poesia

Els Premis Literaris Puigmarí de Maçanet de la Selva tornen després de dos anys interromputs per la pandèmia. Aquests premis tenen l’objectiu de fomentar l’escriptura creativa de totes les edats, des de l’etapa escolar a escriptors adults amateurs.

Segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, Xavier Xarbau, els premis Puigmarí “ajuden a impulsar i donar a conèixer nous escriptors, mentre que pels més petits, incentiven la creació literària i els endinsa a la cultura”.

Com cada any, es poden presentar relats de poesia i prosa. Com a novetat, aquest any la poesia ha d’estar ambientada, tenir-hi relació directa o referir-se a la música. Les obres presentades hauran de ser inèdites i en català. No podran haver estat premiades en altres concursos literaris ni trobar-se pendents de resolució d’altres certàmens.

Els premis es divideixen en cinc categories per edats; a, 3r i 4t de primària; b, 5è i 6è de primària; c, 1r i 2n d’ESO; d, 3r i 4t d’ESO; e, adults a partir de 17 anys.

Les obres s’hauran de presentar telemàticament a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, o bé presencialment o per correu postal al mateix consistori, abans del 23 d’abril de 2022.

Els veredictes es faran públics a l’acte de lliurament dels Premis Literaris Puigmarí, que tindrà lloc el diumenge 5 de juny, al teatre La Societat de Maçanet de la Selva. Com cada any, els treballs premiats es publicaran com a recull al llibre Finestró, i com a novetat d’enguany, també es publicaran tots els finalistes.

Les bases del concurs ja es poden consultar al web de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva (maçanetdelaselva.cat) a l’apartat de Cultura – Puigmarí 2022.

Els Premis Literaris Puigmarí es van crear l’any 1991 per l’entitat Associació Artesanal de Maçanet, amb la maçanetenca Salvadora Roca com a presidenta.  Per raons diverses, l’any 1994 es van deixar de celebrar i es van reprendre l’any 2005 fins ara.

Només per motius puntuals s’han anul·lat, com és el cas de la pandèmia de la covid-19, i aquest any es reprenen amb molta il·lusió: “els premis Puigmarí són una tradició cultural a Maçanet, les escoles l’esperen amb ganes i des de l’Ajuntament no podem estar més orgullosos que l’entitat que va fundar aquest certamen, encara els organitzi”.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva patrocina els Premis Literaris Puigmarí, amb la col·laboració del col·lectiu del professorat de les escoles Sant Jordi i Les Arrels i l’Institut de Maçanet. 

Per a més informació, consulteu la pàgina dels premis Puigmarí 2022.

Bases definitives premis Puigmarí 2022

 

Tornen els Premis Literaris Puigmarí de Maçanet de la Selva