Maçanet de la Selva rep 157.000 € del fons Next Generation per a la senyalització de rutes i patrimoni

29/12/2022

El Consell Comarcal de la Selva ha gestionat la subvenció de la Unió Europea destinada a la promoció del turisme a la comarca

Maçanet de la Selva rep 157.000 € del fons Next Generation que aniran destinats al patrimoni i a la senyalització de rutes del municipi. El Consell Comarcal de la Selva ha gestionat la subvenció de la Unió Europea dedicada a la promoció del turisme a la comarca. A l’ens selvatà se li ha atorgat 2,8 milions d’euros, dels quals 157.000€ es destinaran a la senyalització de rutes i del patrimoni.

Des de l’àrea de Promoció econòmica i Turisme es va proposar la millora de la senyalització de quatre rutes; la ruta verda, que passa pels Estanys de Sils; la ruta grisa, amb el patrimoni històric del municipi; la ruta vermella, pels punts geològics relacionats amb els volcans; i la ruta blava, la més immediata al nucli. A més, aquesta subvenció també contempla la senyalització de diferents espais patrimonials, com són la Capella de Vall de Maria, l’Església de Martorell, la Torre de Cartellà o el Pont del Dimoni. Algunes d’aquestes propostes, comptaran amb recreacions en 3D per poder visitar-les.

Per tal que la senyalització sigui igual per a tots els municipis de la comarca, aquestes accions es gestionaran conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva, amb un pla de comunicació valorat en 102.500€ per a renovació del material tant en paper com digital.

La regidora de Promoció econòmica i Turisme, Lídia Campeny, valora molt positivament aquesta subvenció. “Aquesta subvenció permetrà millorar la qualitat del turisme, que va molt relacionada amb tota la feina feta fins ara amb la creació de la marca “Descobreix Maçanet”, l’obertura del pàrquing de vehicles habitatge i la senyalització feta fins ara”, assenyala la regidora.

Foto: el Pont del Dimoni. 

Maçanet de la Selva rep 157.000 € del fons Next Generation per a la senyalització de rutes i patrimoni