Del 6 al 15 de maig: festival de teatre amateur Mitja-Distància

05/05/2022

Les activitats d’aquesta primera edició del Festival estan previstes entre el  6 i el 15 de maig de 2022

Aquest dijous 5 de maig a les 20 h s’ha presentat al Teatre La Societat de Maçanet de la Selva el Festival de teatre amateur Mitja-Distància que es durà a terme al municipi del 6 al 15 de maig de 2022.

La presentació ha anat a càrrec de l’Il·lma Sra. Natàlia Figueras i Pagès, Alcaldessa de Maçanet de la Selva, Sr. Xavier Xarbau, Regidor de Cultura, Ciutadania i Participació i dos representants del grup motor, Pau Bancells i Iolanda Lapiedra.

La definició del Festival i la selecció de propostes ha anat a càrrec d’un grup motor format per voluntaris de les diferents entitats d’arts escèniques (El Gínjol i Maçateatre) i altres activistes culturals del municipi. Des del mes de novembre, aquest grup de voluntaris ha anat concretant els diferents aspectes del Festival amb la coordinació del responsable del Projecte + cultura, Nene Coca.

En paraules del regidor Sr. Xavier Xarbau “és un festival fet des de la base per un equip d’apassionats pel teatre que ha elaborat una programació on hi ha propostes de tot tipus”.  

Així, el projecte Mitja-Distància consta de tres eixos fonamentals: exhibició, formació i dinamització que es detallen de la següent manera:

L’exhibició, on s’ha volgut concentrar en dos caps de setmana la programació municipal d’espectacles de teatre amateur, prioritzant les companyies locals. Dissabte 7 a les 19 h s’hi representarà una funció doble a càrrec del Grup de teatre d’Arbúcies i Sant Hilari amb els espectacles “Terapèutic” i “Enigmàtic”. A l’endemà a les 18 h es comptarà amb l’estrena de l’espectacle “Best Seller” a càrrec de la companyia local Maçateatre. La setmana següent, dissabte 14 a les 20 h serà el torn de la companyia IncreiXendo de Sant Gregori que representarà “Mockinpott” de Peter Weiss i clourà el Festival el Grup de Teatre El Mirall de Blanes amb l’espectacle “Garrí al forn amb compota de reineta” diumenge 15 de maig a les 18 h.

La formació, un altre dels eixos principals del projecte, està adreçada principalment a persones sense experiència prèvia i és una manera de gaudir de l’experiència teatral des d’un altre punt de vista, més enllà de ser la visió de l’espectador. Durant els dies del Festival s’organitzaran diferents cursos: teatre musical a càrrec de Mariona Ginés; taller de com explicar contes adreçat a famílies per part de David Planas; tast al matx d’improvisació adreçat específicament a joves, a càrrec de Pau Bancells; taller d’iniciació al clown per Jordi Manyà i un taller de circ gratuït a càrrec de Contaminado Sonrisas. També es comptarà amb un taller adreçat a famílies a càrrec de Rafel Sánchez, de Creativita organitzat per l’entitat Creixent Junts que col·labora així amb les  activitats del Festival.  

La dinamització, entesa com la promoció de la creativitat artística entre els aficionats al teatre amateur, s’ha plantejat en forma de concurs. Des de primers d’abril ha estat oberta la convocatòria per a la presentació de propostes al I Concurs “Xssst...” de teatre breu. S’ha demanat als participants que presentin un peça d’entre 5 i 10 minuts, on no es pot utilitzar la veu ni expressions que requereixin microfonia, entre altres limitacions, per fomentar la creativitat entre els artistes. La setmana vinent es donarà a conèixer la proposta guanyadora d’aquest concurs, que està guardonada amb una dotació econòmica de 300 €.

Totes les activitats compten amb preus populars i podeu comprar les entrades aquí.

El Festival de teatre amateur Mitja-Distància està organitzat per l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, amb la col·laboració de les associacions locals Maçateatre, El Gínjol i Creixent Junts i el suport de la Federació Teatral Amateur Gironina i la Campanya de Teatre Amateur de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Del 6 al 15 de maig: festival de teatre amateur Mitja-Distància