Maçanet de la Selva posa en marxa la Policia Local

30/04/2021

La visita del conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya d'avui en el municipi de Maçanet de la Selva ha servit per firmar el conveni del servei RESCAT i la celebració de la primera Junta de Seguretat Local.

Aquest divendres 30 d'abril el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, ha visitat l'Ajuntament de Maçanet de la Selva on ha signat el llibre d'honor i seguidament ha firmat el conveni per la utilització de la xarxa RESCAT de radiocomunicació d'emergència i seguretat de Catalunya. Aquest conveni permetrà que la nova Policia Local de Maçanet de la Selva estigui
comunicada amb la resta de serveis de seguretat i emergències del país.
Posteriorment a la signatura del conveni s'ha donat pas a la primera Junta de Seguretat Local de Maçanet de la Selva que ha servit per a la presentació del nou cos de la Policia Local de Maçanet de la Selva que des d'avui està en servei. Inicialment la Policia tindrà 1 inspector en cap de la policia i 5 agents, dels quals ja estan operatius 3 i aviat s'incorporaran els 2 restants. Amb l'entrada en servei d'aquest cos policial paral·lelament s'està adquirint el material necessari per a el desenvolupament de les seves tasques tals com:
cotxes, oficina d'atenció ciutadana... i també una xarxa de vigilància amb càmeres arreu del municipi.
La celebració de la Junta de Seguretat de Maçanet de la Selva ha comptat amb la participació de diferents càrrecs del departament d'Interior, dels Mossos d'Esquadra, del cos de Policia Nacional i la Guàrdia Civil i també dels Bombers.
Aquest espai és un primer contacte entre el cos policial municipal i la resta de cossos, amb la voluntat clara de coordinació i cooperació que permetrà una millora qualitativa de la seguretat de Maçanet de la Selva.
L'alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, ha destacat que després de gairebé 10 anys de feina avui s'ha fet realitat el cos policial municipal que la ciutadania reclamava i necessitava.

 

El Conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que el nou cos i la incorporació d'aquest a la xarxa RESCAT permetrà tenir un coneixement més pròxim i de millor qualitat i també incrementarà la seguretat d'aquest municipi.

Maçanet de la Selva posa en marxa la Policia Local