Maçanet de la Selva inicia els tràmits per declarar la Pista Jardí bé cultural d'interès local

15/02/2021

S’inicia aquest procés amb voluntat de protegir els elements històrics d’aquest edifici i remodelar-lo per tal que es pugui adaptar a les necessitats actuals del municipi.

La Pista Jardí de Maçanet de la Selva ha esdevingut, al llarg dels anys, un punt de trobada de la ciutadania del municipi i espai principal dels actes culturals, socials i esportius del municipi.

Aquest espai de construcció relativament recent, de l’any 1949, és un dels elements patrimonials més emblemàtics del nucli de Maçanet. La seva construcció va ser promoguda per l’entitat Societat recreativa Unió Maçanetenca i feta amb obra gratuïta dels mateixos vilatans. Ha estat sempre un exemple de la solidaritat i germanor dels maçanetencs. La seva estructura pensada inicialment per ser un espai destinat als actes culturals i festius ha permès que hagi estat una instal·lació que ha acollit actes de diferents característiques i va donar inici al naixement d’un club d’hoquei tan emblemàtic com és el SHUM.

Des del 1949 s’ha anat modificant la Pista Jardí per tal d’adaptar-la a les noves necessitats. En el moment inicial de la construcció es va idear com una pista amb llotges i, amb els anys, es va incorporar l'escenari i els vestidors. L'any 2009 es va cobrir totalment amb una carpa. Aquesta legislatura, amb les peticions actuals, treballa per poder executar una nova proposta de millora que s'ha d'iniciar amb la declaració de la Pista Jardí. Aquest primer pas consta de la declaració de protecció arquitectònica dels elements essencials i històrics com són els arcs.

Aquest procés inicial va en paral·lel amb el projecte de millora que s’està treballant per tal d’adaptar l’espai a les necessitats actuals i millorar de l’estat de la infraestructura, que tindrà un procés participatiu obert a la ciutadania.

Maçanet de la Selva inicia els tràmits per declarar la Pista Jardí bé cultural d'interès local