Maçanet de la Selva torna a congelar els impostos en unes noves Ordenances fiscals per l’any 2023

09/11/2022

El nou redactat s’ha aprovat inicialment per unanimitat al Ple extraordinari d’avui

Maçanet de la Selva congela els impostos per l’any 2023. Aquest migdia ha tingut lloc el ple extraordinari on s’ha aprovat inicialment per unanimitat les Ordenances fiscals 2023.

Les Ordenances fiscals del 2023 contemplen millores en el redactat que facilita als ciutadans sol·licitar les bonificacions i accelerar els tràmits relacionats amb els impostos, taxes i preus públics.

Tal com ha expressat l’alcaldessa en sessió plenària, l’equip de govern actual de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva és conscient que “tot s’ha encarit i que la ciutadania necessita pagar menys”, i que per tant, “no s’ha apujat cap impost per l’any 2023, igual que tampoc es va apujar l’any passat”, ha assenyalat també la regidora d’Hisenda, Anna Fàbregas. 

“És per això que amb aquestes Ordenances fiscals 2023 es vol facilitar el màxim les interpretacions perquè la gent pugui fer ús de les bonificacions i reduccions que tenen al seu abast”, ha assenyalat la regidora. 

De les modificacions que proposa el nou text de les Ordenances fiscals, s’han regulat les bonificacions de família nombrosa a l’import sobre béns immobles i la taxa d’obertura de rases que fins ara es regulava a través d’una ordenança genèrica, entre altres canvis per “adaptar-ho a la necessitat dels usuaris”.

Dins l’ordre del dia del ple, també s’ha aprovat una modificació de crèdit per dotar econòmicament les pujades de subministrament, així com el nou conveni de serveis de neteja dels edificis municipals, que com a novetat contempla el material necessari. 

El ple extraordinari ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès per videoacta al canal oficial de Youtube.

Maçanet de la Selva torna a congelar els impostos en unes noves Ordenances fiscals per l’any 2023