Maçanet de la Selva celebra el 30è aniversari del Grup de Música i Teatre El Gínjol

15/11/2021

Aquest passat cap de setmana es va commemorar la trajectòria d’una de les entitats culturals més reconegudes del poble

Aquest passat cap de setmana es va commemorar la trajectòria d’una de les entitats culturals més reconegudes del poble

Maçanet de la Selva celebra el 30è aniversari de l’entitat cultural Grup de Música i Teatre El Gínjol amb un ampli programa d’activitats que convidava els veïns i veïnes a participar als actes de commemoració i reconeixement de la seva extensa trajectòria.

El programa dels actes de la celebració començava el dissabte 13 de novembre, al Teatre municipal La Societat, a les 12 hores, amb un acte institucional en el qual van participar les corals Joventut i El Gínjol, de l’entitat, i amb representació de les societats corals catalanes, David Sunyer, de l’Agrupació coral de les Comarques Gironines, i Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals. En representació de la Generalitat de Catalunya,  hi va assistir el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calatayud. També hi va participar l’alcaldessa de la vila, Natàlia Figueras, i el regidor de cultura, Xavier Xarbau, qui van obsequiar l'entitat amb un bust del barret del bufó del logotip de l'entitat, fet en 3D per l'empresa maçanetenca Oximoron. 

Dissabte a la tarda, al Teatre La Societat, es va reestrenar la funció “La minyona mestressa”, l’òpera còmica produïda i muntada per l’entitat, que adapta l’obra original del músic barroc italià Giovanni Battista Pergolesi, amb llibret de Gennaro Federico, estrenada a Nàpols l’any 173, i a Catalunya, per primer cop, el 1750, al Teatre de la Santa Creu de Barcelona. 

Esl actes de celebració de diumenge es van traslladar a la plaça de l’Església de Maçanet, amb una mostra de teatre infantil i de balls en línia, amb Jordi Domingo, tot seguit una audició i ballada de sardanes amb la cobla selvatana La Flama de Farners. A la tarda, es va cloure el programa de la celebració amb una funció, al teatre La Societat, del conegut actor i periodista Peyu amb el seu espectacle d’humor “L’Home orquestra”.

Els membres de l’entitat i la seva junta directiva, que presideix Jordina Freixa, refermen el seu compromís de “continuar treballant, trenta anys més, per a la promoció de la cultura i la música nacionals catalanes a Maçanet”.

Els actes van estar organitzats conjuntament per l’entitat i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

Maçanet de la Selva celebra el 30è aniversari del Grup de Música i Teatre El Gínjol