Maçanet de la Selva aprova el Pla Local de Joventut pels pròxims 4 anys

15/02/2021

Després d'anys sense Pla Local de Joventut, l'Ajuntament posa objectius per complir entre els anys 2020 i 2023 amb la joventut del municipi

En ple ordinari del mes de gener s’ha aprovat el Pla Local de Joventut pels pròxims 4 anys, redactat pel tècnic de joventut del Consell Comarcal de La Selva amb la col·laboració i la particiàció dels tècnics i les entitats que tenen relació amb l'àmbit educatiu i de joventut.

El Pla de Joventut ha estat un any en anàlisis i estudi per tal de tenir una radiografia exacte de la situació dels menors de 30 anys del municipi i les seves necessitats.

Aquest Pla contempla quatre objectius genèrics:

  • Esdevenir referents dels i les joves, contemplar la creació d’un punt central i exclusiu de referència de les polítiques de joventut, potenciar la qualitat i recursos destinats a la joventut i consolidar l’atenció, la informació i la comunicació cap els joves.
  • Potenciar l’orientació acadèmica i formativa per complementar la trajectòria educativa que contempla treballar la reducció de l’absentisme escolar, augmentar l’oferta formativa no reglada, potenciar els tallers formatius en àmbits de salut, participació i orientació professional i competències bàsiques en l’àmbit laboral i social.
  • Aconseguir l’èxit en la transició laboral de les persones joves i contemplar la millora l’ocupabilitat dels joves, potenciar els serveis municipals d’inserció laboral, promoure cursos ocupacionals per joves i treballar les competències bàsiques en l’àmbit laboral.
  • Treballar per la igualtat d’oportunitats de tots els joves que contempla vetllar per l’accessibilitat dels recursos de mobilitat interna existents al municipi i incentivar i promocionar activitats descentralitzades.

En concret contempla pels pròxims quatre anys les següents accions a destacar:

  • La incorporació d’un tècnic municipal de joventut.
  • L’establiment de Can Felló com a Espai Jove.
  • Creació d’una brigada jove a l’estiu.
  • Creació d’una borsa de joves voluntaris.

Per més informació contactar amb el regidor de Joventut, Toni Imbernón, 626 98 41 36

Maçanet de la Selva aprova el Pla Local de Joventut pels pròxims 4 anys