Maçanet aposta per una programació cultural de qualitat

22/09/2021

 

La nova temporada cultural destaca per una programació amb activitats de totes les vessants artístiques, tenint en compte tots els públics i espais municipals

 

Aquest matí s’ha presentat la nova programació cultural de la temporada d’aquest quart de trimestre de 2021, amb l’anunci de canvis i novetats amb l’objectiu de créixer en qualitat, en espais i públics.  A la presentació hi ha intervingut el regidor de Cultura, Ciutadania i Participació, Xavier Xarbau, i l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, juntament amb l’equip cultural, format per l’Edurne Romero (La Societat), la Tània Boldú (directora de la Biblioteca Municipal de Maçanet) i l’empresa La Nuclear.

 

“Des de l’àrea de Cultura volem aconseguir tres objectius: oferir activitats durant tot l’any, que no només es quedin amb la Festa Major i les activitats de Nadal; programar per a totes les vessants i disciplines artístiques, teatre, música, arts plàstiques...; i tenir en compte tots els públics de Maçanet, tant infants, com famílies, com un públic adult, en tots els espais i equipaments culturals del poble”, ha detallat el regidor de Cultura, Ciutadania i Participació, Xavier Xarbau.

 

Enguany s’ha implantat la venda i reserva d’entrades online, a l’adreça tickets.maçanetdelaselva.cat per facilitar l’accés a la ciutadania sense haver de desplaçar-se. “Volem fer més accessible la cultura, i tenir una eina que et permeti comprar les entrades des de casa, facilita l’interès i la gestió de la ciutadania per consumir cultura”, ha assenyalat el regidor.

 

En l’àmbit de la música, més enllà de la programació de l’Escola de Música, hi té lloc un dels plats forts de la temporada, el ‘feÇtival octubre’. Una proposta que vol donar visibilitat a l’autoria i als músics de proximitat, amb artistes de primer ordre de l’escena catalana, presentacions discogràfiques i activitats complementàries per gaudir encara més de l’assistència als concerts.

 

Les arts escèniques s’iniciaran aquesta tardor amb els espectacles adreçats a públic familiar en col·laboració amb l’agrupació Rialles de Maçanet de la Selva. Una programació participada pels mateixos pares i mares del col·lectiu que mensualment acostarà al municipi propostes de qualitat per donar valor als espectacles infantils.

 

També tindrà lloc el Multipolar, el festival de circ de carrer que es té previst desenvolupar tant al nucli urbà, com a les diferents urbanitzacions maçanetenques, una acció descentralitzadora per acostar la cultura a tots els espais de convivència del municipi. En clau local, també es compta amb la nova producció del grup de teatre Maçateatre i els actes del 30è aniversari del Grup de Música i Teatre El Gínjol.

 

La sala TrinxArt, al Centre Cívic de Can Trinxeria, serà l’espai municipal que acollirà l’activitat de les arts visuals. L’objectiu és potenciar dues línies de programació, d’una banda possibilitar que aquest sigui l’aparador de referència per als artistes plàstics locals i de l’altra, un espai de col·laboració amb altres centres de creació i exhibició del territori. Actualment ja es pot visitar l’exposició de pintura “Retrobament” de l’artista Diego López Granados i estan en preparació altres propostes en col·laboració amb el C.C. Les Bernardes de Salt i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

 

En l’àmbit de l’audiovisual, enguany s’ha afegit al Cicle de Cinema Gaudí, organitzat per l’Acadèmica del Cinema Català, que acostarà al municipi les segones estrenes de les pel·lícules de producció catalana més interessants del panorama a un preu assequible.

 

Finalment, destacar en l’àmbit de la literatura i el pensament, les activitats organitzades per la Biblioteca Municipal, que inclou l’hora del conte, els diferents tallers per joves i per adults, el club de lectura i les presentacions de llibres.

 

La programació d’aquesta nova temporada cultural s’engega de manera presencial, i amb la possibilitat d’oferir el servei via streaming. “Hem superat l’època més forta de la pandèmia, i ara ens veiem amb cor de fer una programació més normalitzada, sempre tenint en compte les restriccions i mesures de seguretat”, ha explicat el regidor de Cultura, Ciutadania i Participació, Xavier Xarbau.

 

La presentació es pot veure al compte oficial de Youtube de  l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, on ha sigut retransmesa en streamingenllaç al vídeo

Maçanet aposta per una programació cultural de qualitat