L’últim Ple ordinari del mandat 2019-2023 fa un pas més per la gestió del Centre Integral de Serveis

03/04/2023

L’Ajuntament ha demanat la cessió de les competències per poder gestionar el CIS

L’últim Ple ordinari del mandat de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha fet un pas més per la gestió del Centre Integral de Serveis (CIS); ha demanat la cessió de les competències per poder gestionar el CIS. Un cop cedides aquestes competències es procedirà a escollir l’empresa que gestionarà el Centre Integral de Serveis.

“L'atenció a la tercera edat és una obligació ineludible de la societat i de l’Ajuntament, que aposta per un nou model més personalitzat a través del CIS”, ha assegurat l’alcaldessa, Natàlia Figueras.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva va inaugurar l’espai, juntament amb el Casal de Jubilats de Maçanet, a principis de febrer de 2023. Aquest equipament compleix les característiques essencials per a la posada en funcionament d’un centre d’atenció diürn de 25 places com a màxim per poder oferir un servei modern actual per a la gent gran del municipi. D’aquestes 25 places, 20 seran concertades.

Actualment, Maçanet de la Selva compta amb 7.996 persones, el 16% de persones són majors de 65 anys. Un total de 1.277 persones de les quals 180 són majors de 85 anys (Padró municipal, març 2023). Per tal de donar cobertura a les necessitats derivades de diferents patologies i/o de socialització de les persones que formen part d’aquest col·lectiu, l’Ajuntament creu convenient disposar d’un centre d’atenció a aquestes persones.

La sessió plenària també ha aprovat el Pla local d'Atenció i Tractament de l'Absentisme escolar; una modificació de crèdit per la continuïtat del dia a dia de l’Ajuntament fins que es constitueixi el següent equip de govern.

També s’ha aprovat la concessió de la gestió i servei del Coworking Maçanet de la Selva Espai 17412, el qual es va inaugurar el passat divendres, a l’empresa Grupo Digital Bouquet SL.

Pel que fa a les mocions, s’ha presentat una sobre la Llei de protecció dels animals. La moció recull que els animals són éssers vius dotats de sensibilitat física i psíquica i de moviment voluntari i que, per tant, han de rebre el tracte que, atenent bàsicament les necessitats etològiques, els procuri el benestar.

En acabar els precs i preguntes, l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, ha entregat una litografia emmarcada als 12 regidors en record al mandat 2019-2023. “

Període electoral 2023

El diumenge 28 de maig tindran lloc les eleccions municipals arreu del país i el dissabte 17 de juny es constituiran els nous Ajuntaments. El dimecres 3 de maig es farà el sorteig de les meses electorals en sessió plenària extraordinària.    

L’últim Ple ordinari del mandat 2019-2023 fa un pas més per la gestió del Centre Integral de Serveis