L’Institut de Maçanet oferirà un PFI d’Auxiliar en Vivers i Jardins el pròxim curs 2022/23

29/04/2022

Aquest cicle formatiu inicial va adreçat a l’alumnat que no s’ha graduat de l’ESO, i l’Ajuntament i l’Institut fa anys que el sol·licitaven per l’alt grau de complexitat del centre

L’Institut de Maçanet de la Selva oferirà al curs vinent un PFI de vivers i jardineria, enfocats en l’alumnat que no hagi obtingut el títol de l’ESO. Aquest matí l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, la regidora d’Educació, Rosa Casas i la directora del centre educatiu secundari, Maria Castanyer, han presentat aquesta nova oferta de formació professional.

Aquest PFI va dirigit majoritàriament a aquell l’alumnat que no s’hagi graduat de l’ESO, però qualsevol jove d’entre 16 i 21 anys pot cursar-lo. S’oferirà un total de 17 places i no comportarà cap cost cap a l’alumne, ja que està 100% subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

“Tenir la possibilitat d’oferir un PFI als joves del nostre centre que no es graduen de l’ESO ens assegura donar-los una resposta formativa amb els alumnes amb  menys oportunitats”, explica la directora del centre, Maria Castanyer.

“Fa anys que des de l’Institut i l’Ajuntament estem lluitant per tenir una alternativa a aquells nois i noies que no es graduen de l’ESO, i a Maçanet de la Selva malauradament n’hi ha molts per l’alt grau de complexitat del centre. Ara ho hem aconseguit, i encara sense tenir l’Institut nou”, assegura la regidora d’Educació, Rosa Casas. 

L’Institut de Maçanet de la Selva es va obrir l’any 2010, i després de 12 anys en barracons, el Departament d’Educació els ha atorgat un PFI per iniciar l’oferta formativa professional. Està previst que aquest any es redacti el projecte de l’edifici nou de l’Institut i s’acabi de construir l’any 2025.  

L’Institut de Maçanet oferirà un PFI d’Auxiliar en Vivers i Jardins el pròxim curs 2022/23