LECXIT: Acompanyament en la lectura per incrementar l’èxit educatiu dels infants

10/11/2021

Aquest projecte és una de les principals actuacions del Pla Educatiu d’Entorn i és la primera vegada que s’aplica a Maçanet

Aquest projecte és una de les principals actuacions del Pla Educatiu d’Entorn i és la primera vegada que s’aplica a Maçanet

El programa LECXIT s’ha engegat per primera vegada a Maçanet de la Selva. Una quinzena de nens i nenes, acompanyats per voluntaris del poble, es reuneixen cada setmana a la Biblioteca municipal per llegir i millorar la seva capacitat lectora. Aquest programa, impulsat per la Fundació Bofill, té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través de la lectura, i figura una part important en les línies d’actuació del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

El projecte té el repte de garantir que tot l'alumnat finalitza l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena el gust per la lectura per a fer dels nens i nenes lectors orgullosos, segurs i preparats per a l'aprenentatge. 

En total hi participen 14 nens i nenes de 4t de Primària de les escoles Les Arrels i Sant Jordi de Maçanet de la Selva, i 13 persones voluntàries de totes les edats, des de 14 anys fins a 73: “Un dels èxits que mostra aquest programa és la connexió intergeneracional que es produeix”, explica la regidora d’Ensenyament, Rosa Casas. Dels voluntaris, sis són alumnes de l’IES Maçanet i han escollit aquesta activitat com a Servei Comunitari.

El passat 21 d’octubre es va fer una formació per al voluntariat, a càrrec d’un dels formadors del Programa LECXIT de la Fundació Bofill, Marc Alabart. En la sessió es van ensenyar  tècniques per acompanyar els infants a la lectura. Després d’una presa de contacte amb el mètode, el 28 d’octubre les “parelles LECXIT” es van conèixer.

La Fundació Bofill compta amb una xarxa de més de 265 centres educatius, biblioteques i entitats socials on més de 1.900 persones voluntàries acompanyen setmanalment a un infant per fer de la lectura una experiència divertida i apassionant. A Maçanet de la Selva, és la primera vegada que s’instaura aquest model suplementari d’aprenentatge. 

Per a més informació, visiteu el web de la Fundació Bofill

LECXIT: Acompanyament en la lectura per incrementar l’èxit educatiu dels infants