"L’auca del senyor Esteve" al teatre La Societat de Maçanet de la Selva el maig de 2024

15/12/2023

Laura Tomàs, actriu de la companyia maçanetenca Maçateatre, va ser escollida al programa La Puntual per interpretar a Maria 2

L’auca del senyor Esteve, del programa La Puntual de TV3, es representarà al teatre La Societat de Maçanet de la Selva l’any vinent. L’actriu de la companyia maçanetenca de teatre amateur “Maçateatre”, Laura Tomàs, va ser escollida per interpretar a Maria 2. La funció tindrà lloc el diumenge 12 de maig de 2024 i es podran vendre les entrades a partir del dilluns 18 de desembre a tickets.maçanetdelaselva.cat

La funció és el resultat del programa de TV3 La Puntual, que després de l’èxit d’El Llop, repeteix mostrant el procés de creació de l’obra de Santiago Rusiñol dirigida per Àngel Llàcer. L’obra té un muntatge amb una adaptació fidel al text original de l’obra costumbrista.

L'auca del senyor Esteve, és una obra modernista de Santiago Rusiñol, publicada l’any 1907,  en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d'aquella època. L'eix temàtic és l'enfrontament entre l'artista i la societat, problemàtica que visqué el mateix autor. El missatge de Rusiñol a propòsit de les relacions artista-societat és molt clar: el reconeixement recíproc. D'una banda, l'artista (Ramon) ha d'agrair el suport econòmic de la pròpia classe social; de l’altra, el reconeixement crític i conscient de la burgesia (senyor Esteve) d'estar mancada d'una dimensió espiritual, però també d'haver sabut crear les condicions materials per les quals pot florir l'art professionalment.

“Maçanet de la Selva estima el teatre i és un honor per nosaltres poder comptar amb aquesta obra a La Societat, que a més hi actua una de les nostres actrius maçanetenques, Laura Tomàs”, posa en relleu la regidora de Cultura, Lídia Campeny.

Cal destacar que la primera edició del programa de TV3, El llop, el director de la companyia Maçateatre, Jordi Ferragut, també va ser escollit en el seu repertori, com a Tomàs en l’obra de Terra Baixa. “És un orgull veure el nom de Maçanet de la Selva arreu del territori gràcies al teatre”, confessa Lídia Campeny.

Es podran comprar les entrades a partir de dilluns 18 de desembre a tickets.maçanetdelaselva.cat, amb un preu de 20 euros per a compres anticipades, i 25 euros a taquilla el dia de la funció.

"L’auca del senyor Esteve" al teatre La Societat de Maçanet de la Selva el maig de 2024