L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova un Pla de Mesures Antifrau per primera vegada

04/10/2022

Aquest pla permetrà garantir la fiscalització dels recursos públics i poder accedir a subvencions de la Unió Europea

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva va aprovar ahir, en sessió ordinària, un Pla de Mesures Antifrau per primera vegada amb l’objectiu de garantir la major fiscalització possible dels recursos públics del consistori. Amb aquest Pla també es garanteixen les exigències de la Unió Europea en la lluita contra el frau i qualsevol altra activitat il•legal que perjudiqui els seus interessos financers, i permetrà accedir a les subvencions de l’organisme europeu, com el Fons Next Generation. El Pla de Mesures Antifrau s’ha aprovat per unanimitat en aquesta sessió plenària ordinària.

En la sessió plenària també es va aprovar l’addenda al conveni de delegació de competències al Consell Comarcal de la Selva pel tractament de residus, amb una durada de dos anys.

El Ple també va aprovar les bases reguladores del concurs per a la creació d'una llista d'espera i l'atorgament de llicències municipals del mercat municipal, per poder ampliar-lo en oferta i dimensió. També es va aprovar definitivament el compte general de l’exercici 2021, i s’ha aprovat la modificació de crèdit a causa dels imprevistos de les darreres setmanes, com és el cas de les destrosses causades pel temporal del passat 2 de setembre.

Ahir també es van votar a favor dues mocions, presentades pel grup municipal d’ERC, en defensa de la crema de restes vegetals als camps de conreu i per exigir les inversions pendents al sistema ferroviari de rodalies.  

El Ple es va celebrar ahir, dilluns 3 d'octubre, de manera presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova un Pla de Mesures Antifrau per primera vegada