L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova el Pressupost municipal per a l’any 2024

30/11/2023

El pressupost, que ascendeix a 8.750.700 €, s’ha aprovat al Ple ordinari d’aquest vespre

El Ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha aprovat inicialment el Pressupost municipal per a l’any 2024. El pressupost s’ha aprovat aquest vespre en sessió ordinària, amb 11 vots a favor de SOM MAÇANET i 2 en contra, del grup MÉS X MAÇANET i PSC. 

L’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, ha remarcat que aquests pressupostos consoliden els serveis que es van crear en l’últim mandat, tenint en compte que tot s’ha encarit i que no s’han incrementat els impostos. “Han augmentat els ingressos provinents d’altres administracions, però també han augmentat les despeses. Des de l’Ajuntament s’ha hagut de reorganitzar serveis existents i treballar a actualitzar nous projectes per tal de continuar donant el millor servei a la ciutadania. Venim d’un endeutament baix, no hem apujat impostos, però es regularitzaran serveis per mantenir la despesa que avui aprovem al pressupost, i un d’aquests serveis serà les escombraries”.

Les partides de Serveis a les persones, que inclouen les àrees de Educació i Igualtat, Benestar Social, Habitatge, Gent gran, Esports, Joventut, Promoció econòmica, Comerç, Turisme i Cultura, sumen en total 1.045.294 €. “Aquestes aplicacions pressupostàries contemplen serveis que ha sol·licitat la població, com és l’acompanyament emocional, el Centre Integral de Serveis, assessorament en matèria d’habitatge, punt informació laboral, el foment de festivals i programació cultural, entre altres”, ha assenyalat la regidora d’Hisenda, Anna Fàbregas.

Pel que fa a la part de Gestió del territori, que en total suma 2.358.600 €, es contempla la proposta del nou servei d’escombraries i la gestió de l’aigua, i el nou plantejament de transport urbà que millorarà la mobilitat entre tot el terme municipal. Alhora, el Pressupost manté els serveis de neteja, urbanitzacions, franges perimetrals i zones verdes. “Cal destacar que preveiem una pujada dels subministraments de llum, gas i combustible de les instal·lacions municipals; la pujada de preus també es veu reflectida en el pressupost”, va explicar l’alcaldessa.

L’alcaldessa ha volgut assenyalar que una de les parts principals del pressupost municipal és la plantilla de personal, que suma en total 3.950.726 €. L’Ajuntament de Maçanet de la Selva té 81 treballadors municipals, entre la Brigada, la Llar d’Infants, l’Escola de Música, la Biblioteca, els serveis tècnics, les consergeries, la Policia local i el cos administratiu. “Aquest nou any entrant està previst que el total de places de la Policia local quedin cobertes; seran 12 agents que permetran una millor organització de torns i major presència”, ha avançat l’alcaldessa.

El pressupost municipal estarà en exposició pública durant 15 dies hàbils. Es podrà consultar al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i entrarà en vigor, si no hi ha al·legacions, el pròxim 1 de gener de 2024. Amb l’aprovació inicial del Pressupost també es dona per aprovada la plantilla i  Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

En sessió plenària també s’ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva a la Xarxa Gironina d’Espais d’Allotjament Empresarial de la Diputació de Girona, la pròrroga del Pla local de joventut, i les bases reguladores d’atorgament de noves llicències en els llocs vacants del mercat setmanal.

El ple d’avui ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova el Pressupost municipal per a l’any 2024