L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova el pressupost municipal per a l’any 2023

28/11/2022

El pressupost, dotat en 8.139.128,77€, s’ha aprovat aquest vespre al Ple ordinari

El Ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha aprovat inicialment el Pressupost municipal per a l’any 2023 en la sessió ordinària d’aquest vespre, 28 de novembre. Els grups municipals de Som Maçanet, ERC, PSC i el partit Demòcrates Independents de Maçanet han votat a favor, Acord per Maçanet, en contra, i Tots Som Poble s’ha abstingut.

L’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, ha remarcat que aquests “són uns pressupostos responsables, que contemplen totes les despeses necessàries i recullen les propostes de l’equip de Govern. Són els pressupostos que ens hagués agradat trobar quan vam entrar al 2019: ben organitzats per poder gestionar correctament”.

El pressupost general de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva està dotat en  8.139.128,77€. Des de fa tres anys, es divideix en tres grans àmbits de treball, que milloren l’expressió i interpretació: àrea de gestió, serveis a les persones i gestió del territori.  

“Son uns Pressupostos molt treballats des de l’Àrea d’Hisenda. Poder assumir aquest augment d’ingressos ha estat possible gràcies a la bona gestió de l’Ajuntament i el seu personal”, ha destacat la regidora d’Hisenda, Anna Fàbregas.

Aquest any el pressupost ha incrementat un 8,28% més que el de l’exercici anterior, a conseqüència de l’augment en els ingressos previstos. L’aposta que ha fet l’Ajuntament de Maçanet de la Selva per la creació i reforçament del cos de Policia local ha permès tenir un major control en totes aquelles infraccions i urbanístiques i de circulació, acció que ha derivat en un increment en les taxes i multes corresponents a aquells fets.

En segon terme es preveu un increment de la taxa per l’ús privatiu i aprofitament especial del domini públic de les empreses subministradores, per la qual les empreses han d’abonar a l’Ajuntament un 1,5% dels seus ingressos bruts obtinguts en el municipi de Maçanet de la Selva. S’espera que les empreses subministradores tinguin un augment dels seus ingressos i això permetrà a l’Ajuntament un increment en aquesta taxa.

I per últim, des del Ministeri d’Hisenda i Funció pública es va anunciar un increment en els ingressos en la participació dels tributs de l’Estat en un 3%. Aquest ingrés és una transferència que rep l’Ajuntament de Maçanet de la Selva amb la finalitat de donar cobertura a les seves despeses de gestió del dia a dia. A banda d’aquest ingrés, l’Estat addicionalment retornarà la compensació negativa de l’exercici 2020, l’any més afectat per la pandèmia.

L’objectiu del pressupost municipal és la consolidació dels projectes ja iniciats amb el compromís de fer front a l’activitat del dia a dia del municipi.

El pressupost general estarà en exposició pública durant 15 dies hàbils. Es podrà consultar al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i entrarà en vigor, si no hi ha al·legacions, el pròxim 1 de gener de 2023.

Amb l’aprovació inicial del pressupost per a l’any 2023, també es dona per aprovada la plantilla i la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

La sessió plenària també ha volgut donar suport al dol gestacional, amb presència de l'associació Capsa dels Records, i s’ha posicionat a favor de demanar protocols que permetin tràmits ràpids i efectius per a desallotjar habitatges ocupats il·legalment.

El ple d’avui ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova el pressupost municipal per a l’any 2023