L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova el pressupost municipal per a l’any 2022

20/12/2021

El pressupost s’ha aprovat aquest vespre al ple ordinari del mes de desembre

El pressupost s’ha aprovat aquest vespre al ple ordinari del mes de desembre

El ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha aprovat el pressupost per a l’any 2022 en el ple ordinari del mes de desembre, que ha tingut lloc aquesta tarda. Els grups municipals de Som Maçanet, ERC i PSC han votat a favor; Acord per Maçanet i Demòcrates han votat en contra; i Tots Som Poble s’ha abstingut.

El pressupost general de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva està dotat amb 7.516.532,41€. Aquest any, amb el canvi de titularitat de l’AP-7, l’Ajuntament deixa d’ingressar prop de 400.000€. Tot i això, gràcies a una aportació extra de fons estatal i la baixada de pagament d’interessos dels crèdits, l’Ajuntament ha pogut mantenir la despesa similar a la del 2021. Aquest fet, permet al consistori continuar els projectes i programes iniciats anteriorment i iniciar noves propostes en diferents àrees.

Segons la regidora d’Hisenda,  “la bona gestió de l’àrea d’Intervenció ha permès que, en el moment que s’han perdut molts ingressos, mitjançant la reducció d’algunes partides, i aportacions extraordinàries, es poden mantenir la despesa dels darrers anys”.

L’objectiu del pressupost municipal és la consolidació dels projectes ja iniciats amb el compromís de fer front a l’activitat del dia a dia del municipi. El pressupost general no contempla les inversions per al pròxim any, ja que s’aprovaran més endavant, i només es tenen en compte els ingressos assegurats, sense les aportacions extraordinàries, per tal d’assegurar una prudència econòmica al llarg de l’any.

L’alcaldessa, Natàlia Figueras, ha conclòs la seva explicació detallant que el pressupost municipal del 2022 “permetrà continuar amb els projectes i les dinàmiques de treball per l'equip de Govern al 2020”. Assegura que “són uns pressupostos continuistes que volen seguir donant resposta a les necessitats de Maçanet i alhora, seguir iniciant projectes pels quals vam ser escollits".

El pressupost es divideix en tres grans àmbits de treball: àrea de gestió interna, serveis a les persones i gestió del territori. Ja fa dos anys que es va decidir reordenar el pressupost en aquestes àrees per tal de millorar-ne l’expressió i la interpretació, i ha permès que sigui una eina més eficient per la gestió de tots els àmbits.

El pressupost general estarà en exposició pública en trenta dies des de la seva aprovació. Es podrà consultar al Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i entrarà en vigor, si no hi ha al·legacions, el pròxim 21 de gener de 2022.

La sessió plenària també ha donat suport al municipi d’Osor per la defensa del territori i el rebuig de la indústria extractiva.

El ple d’avui ha tingut lloc de manera presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

Consulteu el pressupost explicat per àrees:

pressupost-202220211221.pdf

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova el pressupost municipal per a l’any 2022