La segona edició del “feÇtival octubre” gaudeix del retorn del 100% d’aforament

18/10/2021

El grup de flamenc femení, Las Migas, ha tancat l’edició d’enguany, que ha destacat per incloure activitats culturals més enllà de la música

El grup de flamenc femení, Las Migas, ha tancat l’edició d’enguany, que ha destacat per incloure activitats culturals més enllà de la música

La segona edició del “feÇtival octubre”, de Maçanet de la Selva, que es va cloure diumenge passat, va poder celebrar els darrers actes retornant al 100% de l’aforament de públic. El grup de flamenc femení, Las Migas, ha estat l’encarregat de tancar l’edició d’enguany, que ha destacat per incloure activitats culturals més enllà de la música, com és el cas d’un tast de vins i un debat literari. Els espais on s’ha celebrat el festival d’aquest any han estat el Teatre La Societat, la Pista Jardí i, com a novetat, s’ha fet ús dels jardins de l’església de Martorell, un espai emblemàtic per als maçanetencs i maçanetenques. 

El passat divendres, 8 d’octubre, Ferran Palau va donar el tret de sortida al “feÇtival octubre”. Dissabte, 9 d’octubre,  va ser el torn de la presentació del llibre “Decàleg irreverent per a la defensa del català” de Gerard Furest, on es va realitzar en format conversa la presentació del seu nou treball. Tot seguit, es va celebrar al paratge de Martorell un tast de diferents vins catalans, a càrrec de l’enòleg Josep Guasch. La mateixa nit, a la Pista Jardí, el segell discogràfic independent “Luup Records” va presentar les seves noves apostes: Galgo Lento, Ariana Abecasis i Marion Harper. Per finalitzar el primer cap de setmana de “feÇtival octubre”, a La Societat hi va tenir lloc el concert d’Anna Roig&Àlex Casanyes Big Bang. 

Quimi Portet va actuar el passat divendres 15 d’octubre al Teatre La Societat, amb la notícia pel poble de poder omplir el 100% d’aforament: “Poder celebrar el “feÇtival octubre” amb La Societat plena, ha estat tot un orgull per a un festival que va néixer en època de pandèmia i restriccions de seguretat molt restrictives per a la celebració d’actes culturals”, assegura el regidor de Cultura, Xavier Xarbau. 

El dissabte 16 a la Pista Jardí es va celebrar el concert de conjunts musicals km0, amb les actuacions d’Atomic Leopards, Cheri i Cop de Gràcia. Cerveses Marina de Blanes va acompanyar tots els concerts de la Pista Jardí. Finalment, el diumenge 17 d’octubre, el grup Las Migas van tancar el festival amb un espectacle d’acurada posada en escena que va incloure una selecció de temes dels cincs àlbums de la seva discografia.

Dins el marc del “feÇtival octubre”, i de les Jornades del Patrimoni Europeu, també es van reprendre les visites guiades teatralitzades per la vila, a càrrec de la companyia La Bardissa.

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva organitza el “feÇtival octubre”, amb el suport de la Diputació de Girona el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de donar visibilitat a l’obra creativa d’autors i músics de proximitat. El festival va néixer l’any 2020. Des de l’àrea de Cultura de l’ajuntament, es valora especialment que el festival “ha evolucionat de manera molt positiva”, la qual cosa ha permès ampliar-ne l’oferta en nous registres i activitats culturals.

La segona edició del “feÇtival octubre” gaudeix del retorn del 100% d’aforament