Laura Borràs visita Maçanet de la Selva amb motiu de la presentació del darrer llibre del Taller d’Història i la cessió del seu fons documental a l’Ajuntament

15/11/2021

L’acte va tenir lloc el dissabte 20 de novembre a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, l’arxiu municipal i el teatre La Societat

L’acte va tenir lloc el dissabte 20 de novembre a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, l’arxiu municipal i el teatre La Societat

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va visitar el passat dissabte 20 de novembre el poble de Maçanet de la Selva, amb motiu de la presentació del darrer llibre del Taller d’Història Maçanet de la Selva a l’edat mitjana. Paisatge i societat a través de l’arqueologia i la història, i la cessió del seu fons documental a l’Arxiu municipal de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

L’acte de presentació del llibre va tenir lloc al teatre La Societat, amb la participació de dos dels autors de llibre, Elvis Mallorquí i Alejandro Martínez; el coordinador del llibre, Jordi Albertí; el president del Taller d’Història, Juli Campeny; l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.  

Previ a aquest acte, la presidenta del Parlament de Catalunya va visitar l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, el qual feia més de vint anys que no el visitava la primera autoritat de la cambra legislativa catalana.

Seguidament, tots els assistents van dirigir-se a l’Arxiu municipal de Maçanet per formalitzar el conveni de cessió del fons documental de l’entitat del Taller d’Història a l’Ajuntament. L’alcaldessa i el president del Taller d’Història van signar el conveni i la presidenta del Parlament va constar. Mentrestant, les autoritats van poder gaudir d’una mostra explicada del fons que es traspassava.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va voler ressaltar la importància dels arxius municipals, que “donen el servei de preservar, donar a conèixer i llegar la memòria a les noves generacions”.

L’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, va posar en valor el patrimoni municipal per aquest mandat: “Estem treballant en la promoció del patrimoni municipal, en col·laborar a fer visites o aportar el nostre granet de sorra pel manteniment d'aquest Patrimoni. Aquesta cessió del fons documental és una primera representació del que ha de ser el Museu que reculli la història del nostre poble”.

A l’acte també hi va assistir el conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal de La Selva, Pere Fernàndez Boix, el diputat del Parlament de Catalunya, Francesc Xavier Ten i Costa i tots els regidors del consistori de Maçanet de la Selva.

El Taller d’Història de Maçanet de la Selva és una associació que va néixer l’any 1988 amb la voluntat de deixar constància dels canvis demogràfics que es patia en aquell moment i perpetuar la memòria del passat de Maçanet de la Selva. Actualment, l’entitat consta de 344 socis. Al llarg dels anys, aquesta associació ha aconseguit crear un fons documental que recull arxius des de finals del segle XIX, amb obres de reconeguts fotògrafs, com Valentí Fargnoli.  

Amb la publicació d’aquest llibre, el Taller d’Història de Maçanet de la Selva completa la col·lecció de llibres editats per l’entitat, que van des del paleolític, a l’època moderna i la vida a pagès del poble de Maçanet de la Selva.

Laura Borràs visita Maçanet de la Selva amb motiu de la presentació del darrer llibre del Taller d’Història i la cessió del seu fons documental a l’Ajuntament