Jornada de portes obertes del Centre Integral de Serveis i Casal de Jubilats de Maçanet

03/02/2023

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva aposta per un nou model d’atenció a la gent gran més proper i personalitzat

Aquest matí s’ha reobert el Casal de Jubilats de Maçanet de la Selva i el nou Centre Integral de Serveis (CIS) en una jornada de portes obertes en què hi ha participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, i membres de la corporació local.

“Amb aquest Centre Integral de Serveis iniciem la gestió d’un nou model d’atenció a la gent gran, oferint el servei d’un centre de dia diürn de titularitat municipal, des d’una perspectiva més humana, propera i personalitzada“, ha explicat l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

La posada en marxa del Centre Integral de Serveis ha tingut un cost de 390.141,58€, dels quals 204.593,85€ han estat subvencionats per la Diputació de Girona. “A les administracions estem compromesos amb l’estat del benestar de la nostra gent gran, per millorar-los la qualitat de vida, i amb l’obertura d’aquest centre complim objectius”, ha explicat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

L’any 2020, l’Ajuntament de Maçanet de la Selva va encarregar un avantprojecte a SUMAR, l’ens dependent de la Diputació de Girona d’acció social, per traçar l’estratègia del nou model d’atenció a la gent gran, i a mitjans de 2022 van començar les obres de remodelació de l’espai.

El Centre Integral de Serveis donarà resposta a les necessitats de la gent gran més enllà dels serveis mèdics, amb la finalitat que els usuaris puguin envellir amb el màxim benestar sentint-se com a casa. Semblant a la gestió del model de centre diürn, els usuaris podran gaudir dels serveis habituals del Casal de Jubilats, com ara la perruqueria, bar i ball.

L’espai compta amb una gran zona polivalent amb parets diàfanes, infermeria i sala d’ordinadors. “El local està pensat perquè sigui un espai polivalent que faciliti tant el treball dels professionals com la comoditat dels usuaris”, ha assenyalat l’arquitecta del projecte, Anna Prats. 

Un servei que respon a les necessitats del municipi

Durant la pandèmia, van sorgir grups de voluntaris i entitats socials que van col·laborar amb l’Ajuntament de Maçanet de la Selva per donar resposta a problemes que sorgien a conseqüència del confinament, sobretot a la gent gran. Tenint en compte les noves dinàmiques i costums de la gent gran després de la pandèmia, l’Ajuntament de Maçanet de la Selva va considerar que l’espai del Casal de Jubilats de Maçanet es reconvertís en el nou Centre Integral de Servei, unificant els serveis en un mateix espai.

En aquests moments la gestió del CIS es troba en tràmits administratius, pendent de la publicació de la licitació. Tot i això, l’activitat del Casal de Jubilats de Maçanet s’ha posat en marxa aquest mateix divendres.

Fotos: Ruben Garcia.

Jornada de portes obertes del Centre Integral de Serveis i Casal de Jubilats de Maçanet