Ja es poden comunicar l'encesa de focs i crema de restes vegetals agrícoles

17/10/2023

Del 16 d'octubre al 14 de març

En aquest període s’han de comunicar les següents activitats a menys de 500 metres de terreny forestal:

  • FOCS D’ESBARJO: foguera, foc a terra, foc de llenya o similar)
  • CREMES AGRÍCOLES: Restes vegetals agrícoles per explotacions agràries sotmeses a declaració agrària (DUN).

Cal comunicar l’hora d’inici i final de l’activitat. L’horari de crema de restes vegetals ha d’estar compresa entre les 6 i les 18 h.

Cada persona només pot comunicar un foc d’esbarjo d’un màxim de durada de dos dies consecutius.

El tràmit es pot fer presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva o al següent enllaç:

Comunicació de foc d'esbarjo i crema de restes agrícoles

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu trucar al 972 85 80 05 o bé enviar un correu electrònic a info@massanetdelaselva.cat

Cal recordar que, en aplicació de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per una economia circular, no es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o restes que no provingui d’explotacions agràries, per aquests casos cal demanar una AUTORITZACIÓ que requereix un informe específic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de  la Generalitat de Catalunya: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776-autoritzacio-activitats-risc-incendi?moda=3. Alternativament es poden dur a un gestor autoritzat, a la deixalleria municipal (màxim 2 m3), triturar-les i fer compostatge, o trucar al servei de recollida porta a porta de restes vegetals per a particulars (tel. 615392146).

Més informació de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi

Ja es poden comunicar l'encesa de focs i crema de restes vegetals agrícoles