INICI DEL TRAMPEIG DE REINES DE VESPA ASIÀTICA

12/04/2021

Aquesta setmana passada s’ha iniciat el trampeig per capturar reines de vespa asiàtica (Vespa velutina) amb l’objectiu de reduir l’impacte d’aquesta plaga

Aquesta setmana passada s’ha iniciat el trampeig per capturar reines de vespa asiàtica (Vespa velutina) amb l’objectiu de reduir l’impacte d’aquesta plaga. S’han col•locat un total de 10 trampes repartides entre el nucli urbà, el polígon industrial i les urbanitzacions, prop de llocs on els darrers anys s’ha detectat certa concentració de nius primaris i secundaris. Aquest servei s’allargarà durant 2 mesos, coincidint amb el període en que les reines inicien la seva activitat, i es realitzaran controls cada 15 dies amb el recompte i renovació del producte. El producte utilitzat és específic per la captura de vespes velutines, i no atrau les abelles. 

En cas d’observar aquestes trampes, es demana la col•laboració ciutadana per no tocar-les, ja que la seva manipulació podria inutilitzar-les.

La vespa asiàtica és una espècie invasora que, entre altres, depreda l’abella de la mel, fet que incrementa el risc d’extinció de l’espècie i genera problemes als apicultors. A més, pot formar grans nius (normalment a alçades considerables) i ser agressiva si se sent amenaçada. Tot i que la seva picada és dolorosa, no són més perilloses que les vespes autòctones.

La vespa asiàtica és una espècie invasora que ja pràcticament es troba a tot Catalunya. A Maçanet, l’any 2018, 2019 i 2020 es van detectar 17, 33 i 30 nius respectivament.

Per més informació sobre la vespa asiàtica:

+ info vespa asiàtica

Tenir cura de l’entorn és cosa de tots.

INICI DEL TRAMPEIG DE REINES DE VESPA ASIÀTICA