El centre d’acollida (CAAS)

El centre d’acollida (CAAS)

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva i el Centre d'Acollida d'Animals a la Selva tenen un conveni per a la recollida i control dels animals de companyia abandonats o perduts al terme municipal. A més, el CAAS realitza i col•labora en campanyes de tinença responsable per tal que no s'abandonin animals, s'opti per l'adopció, s'identifiquin correctament, es censin, se'n tingui cura, s'esterilitzin i es vigilin com necessiten.

Per a més informació, podeu contactar amb el CAAS:

Centre d'Acollida d'Animals a la Selva:
- Ctra. De Llagostera, km. 1 17320 Tossa de Mar.
- Telf./fax: 972340813
- Correu electrònic: 
caas@selva.cat
- Web: 
http://www.selva.cat/caas

Reflexionar i planificar bé la possible tinença d'un animal és una de les condicions prèvies i indispensables, ja que la seva presència a la llar s'ha de prolongar en el transcurs de tota la vida. Es tracta d'una decisió que requereix molta responsabilitat perquè afecta un ésser viu, sensible i vulnerable, el qual necessita cures i atencions diàries; el seu destí dependrà, íntegrament, de qui ha decidit adoptar-lo o adquirir-lo. Un animal comporta unes obligacions que hem d'estar disposats a complir, a més de la dedicació i despesa que suposa el seu manteniment.

Cada any s'abandonen a tot l'estat espanyol més de 12.000 animals de companyia (gats i gossos) dels quals uns 700 són de la comarca de la Selva. Les principals causes de l'abandonament són:

  • La compra no responsable i compulsiva
  • El regal d'animals
  • La cria irresponsable, que força a adopcions poc meditades
  • Els problemes familiars, trasllats de domicili, vacances...
  • Desconeixement de les necessitats d'un animal
  • Problemes d'agressivitat o d'adaptació