No la caguis!

No la caguis!

Campanya de recollida de excrements d'animals de companyia

La campanya cívica "no la caguis!" vol conscienciar a les persones propietàries de gossos perquè recullin els excrements de la via pública. La iniciativa consisteix en la distribució d'un fulletó explicatiu de com es pot gaudir de Maçanet amb el gos de forma cívica i d'un clauer en forma d'osset per portar bosses i així no tenir excusa per no recollir els excrements.

La presència de caques de gossos per carrers, places i parcs és sovint motiu de queixa dels maçanetencs. L'objectiu de la campanya és conscienciar als propietaris dels gossos i alhora facilitar solucions, com ara donar clauers porta-bosses o instal•lar pipicans, per evitar aquests actes incívics. Els clauers en forma d'osset es repartiran gratuïtament a l'Ajuntament entre tots els propietaris que censin o tinguin censat el gos al registre municipal. Tot i ser una campanya en positiu, també es fa saber que les sancions per negar-se a recollir les defecacions dels animals poden ser de 200 € (Ordenança Municipal de la Tinença d'Animals, art. 39.19).

 El fulletó recorda als propietaris els aspectes essencials que comporta la tinença d'un animal, tot i que es centra en el tema de les caques a la via pública:

  • Recull els excrements dels teus animals, sempre! Tant costa portar una bosseta?     
  • Evita que els animals entrin a les zones de jocs infantils: hi juguen els nens!
  • A tots els llocs públics els gossos han d'anar lligats amb corretja i collar.
  • Recorda que els gossos s'han d'identificar i censar a l'Ajuntament.

Fulletó "no la caguis!"