Final de les grans restriccions covid-19: i ara què?

15/10/2021

Aquest divendres 15 d’octubre, es recupera el 100% d’aforament en l’àmbit de la cultura, comerç, restauració i actes civils i religiosos, i es manté l’ús de la mascareta obligatòria en espais tancats

Aquest divendres 15 d’octubre, Catalunya entra en una nova fase en la pandèmia de la covid-19. Es recupera el 100% d’aforament en l’àmbit de la cultura, comerç, restauració i actes civils i religiosos, i es manté l’ús de la mascareta obligatòria en espais tancats.

Recordem aquí com queda la situació covid-19 actual a Catalunya, mesures vigents de moment fins al 22 d’octubre.

 

Activitats socials

En les reunions que suposin la concentració de persones en espais públics entre la 1.00h i les 6.00h no es permet el consum d’aliments i begudes.

Oci nocturn

Accés amb el certificat COVID digital de la Unió Europea, i obert en l’horari habitual amb un 70% d’aforament permès.

Comerços i centres comercials

Petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris, un 100% de l’aforament.

Restauració

100% d’aforament en l’horari habitual previst en la normativa sectorial d’aplicació corresponent

Cultura i activitats recreatives

100% d’aforament en cinemes, teatres, circs, sales de concerts, biblioteques, museus, sales d’exposició, galeries d’art, arxius, etc. S’elimina el nombre màxim d’espectadors.

Actes civils, religiosos i assemblees

100% d’actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres. Les assemblees d’entitats esportives increment l’aforament del 70 al 100%.

Treball

Teletreball, reincorporació progressiva de la presencialitat als llocs de treball i foment de l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral sigui possible. Els congressos, convencions, fires i activitats assimilables, un 100% d’aforament.

Educació

Les universitats, les seves activitats teòriques presencials recuperen el 100% de l’aforament, tot mantenint la possibilitat de desenvolupar-les de forma telemàtica. Adaptació de totes les activitats al nou Pla escolar per al curs 21/22.

Esport

Equipaments esportius a l’aire lliure, recuperen el 100% d’aforament amb ús obligatori de mascareta. En equipaments en espais tancats, es manté un 80%.

 

Informació extreta del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació.

 

Vegeu el pdf del Departament de Salut sobre les noves mesures:

mesures-15-octubre20211015.pdf

 

Final de les grans restriccions covid-19: i ara què?