FeÇtival Octubre 2022

22/09/2022

El Feçtival Octubre, de Maçanet de la Selva, celebrarà la seva tercera edició del 7 al 16 d’octubre amb una desena de concerts i una variada oferta d’activitats complementàries. El festival de música i obres d’autor dels Països Catalans està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maçanet de La Selva, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona.

El festival, que vol donar visibilitat a autors i músics de proximitat consolidats o emergents, programa enguany una desena de concerts. Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (9 d’octubre), Mishima (15 d’octubre) i Miquel Gil (8 d’octubre) són els caps de cartell d’aquesta tercera edició. Aquestes actuacions, de pagament, tindran lloc al Teatre La Societat, un espai per a poc més de 200 espectadors i amb una acústica excepcional. 

El festival també programa dues nits de concerts gratuïts a la Pista Jardí que comptaran amb les actuacions de No +Igual, Obscens i Rapatapunk (el divendres 7 d’octubre) i de Júlia Bum, The Llamps i Rampaire (el divendres 14 d’octubre).

Les actuacions musicals es tancaran, el 16 d’octubre, amb el concert gratuït de la mallorquina Maria Hein que tindrà lloc a Martorell de la Selva.

Activitats paral·leles

El festival torna a proposar un munt d’activitats paral·leles per completar la seva programació. En destaca la conferència que impartirà el periodista i director de vilaweb, Vicent Partal, sobre Joan Fuster, coincidint amb l’Any Joan Fuster. Serà una xerrada-vermut que tindrà lloc el 15 d’octubre al pati de l’antiga masia de Can Felló.

El festival també programa, el 8 d’octubre, el ‘Dia del Feçtival Octubre’, dedicat a la música d’arrel. La jornada inclourà un taller de balls i danses tradicionals, una proposta per a públics de totes les edats a càrrec del professorat de l’Escola d’El Foment. I la Mostra de Glosa amb els glosadors Meg, Núria Casals i Ferriol Macip i els músics Guillem Ballaz i Marta Rius, que també exercirà com a ponicana. La jornada es clourà amb el concert de Miquel Gil.

Una altra de les propostes de la programació és la visita guiada teatralitzada, el diumenge 9 d’octubre, a càrrec de la companyia teatral La Bardissa. Serà un recorregut pel nucli urbà i pels més de 1.000 anys d’història del municipi. Així mateix, el festival programa una degustació de vins dels països catalans a càrrec del sommelier Josep Miquel Guasch. Serà el diumenge 16 d’octubre a l’església Sant Pere de Martorell, just abans del concert gratuït de Maria Hein.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, Xavier Xarbau, ha assegurat que el festival presenta enguany una proposta molt ambiciosa amb dos caps de setmana que ompliran de cultura alguns dels espais amb més encant del municipi. "Esperem que la gent de Maçanet i del voltant s'interessin per la programació i participin del festival, pensem que tothom pot trobar un espectacle o activitat que l'engresqui a venir”, ha remarcat.

Entrades ja a la venda
Les entrades pels concerts de pagament i pel tast de vins ja es poden comprar al web del festival (feçtivaloctubre.cat) o bé a taquilla de La Societat. La resta de propostes són gratuïtes i d’accés lliure.

Venda d'entrades 

Veure

FeÇtival Octubre 2022