En marxa el Coworking de Maçanet de la Selva Espai 17412

31/03/2023

Aquest nou servei permetrà acollir a una vintena d’emprenedors i petites empreses

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ja ha inaugurat el Coworking Maçanet de la Selva Espai 17412, que permetrà acollir a una vintena d’emprenedors i petites empreses. L’acte ha tingut lloc aquest divendres, amb una jornada de portes obertes en què hi ha assistit els veïns del municipi. 

"Aquest és un espai que s'emmarca dins les actuacions previstes a la promoció econòmica de l’Ajuntament, donant suport al comerç, treballant amb els serveis, consolidant els polígons. Aquest espai ens permet posar disposició un servei als emprenedors i autònoms que volen quedar-se a Maçanet a desenvolupar la seva tasca professional", ha explicat l’alcaldessa, Natàlia Figueras.

L’edifici, de 700 m2 i tres plantes, està reformat per una empresa maçanetenca i ha tingut un cost de 100.000 euros, dels quals la Diputació de Girona n’ha subvencionat 13.624,54 € i els fons Next Generation, 29.432,92€ en matèria d’accessibilitat. L’espai de treball cooperatiu disposa de diversos espais compartits de treball, sales de reunió i una sala de formació. La tercera planta es deixa a disposició de l’empresa que gestionarà l’espai perquè l’adapti en funció de les seves necessitats.

“L’obertura del coworking permet encetar una nova etapa en l’activitat econòmica del municipi; ara també donem resposta als autònoms i emprenedors,”, Lídia Campeny.

Actualment, el procediment de licitació està tancat i a l’espera d’adjudicar-la en L’activitat del dia a dia del Coworking es posarà en funcionament pròximament a través d’una empresa que ha guanyat la concessió per set anys. A finals de 2019, l’Ajuntament de Maçanet de la Selva va detectar, a través d’un estudi portat a cap per la Diputació de Girona, que el municipi li mancava un espai que permetés la dinamització i creació d’empreses. Vist aquesta mancança, es va iniciar el projecte de creació d’un coworking al municipi, amb la col·laboració de Selva Emprèn i el departament de Promoció econòmica de la Diputació de Girona.

El municipi de Maçanet de la Selva és conegut per la seva activitat econòmica en els polígons industrials, amb el Polígon de Puigtió i el Polígon de Fontanilles i el seu teixit comercial. Fotos adjuntades: Ruben Garcia. 

En marxa el Coworking de Maçanet de la Selva Espai 17412