El Taller d’Història de Maçanet de la Selva presenta el seu darrer llibre "Maçanet de la Selva a l’edat mitjana"

16/11/2021

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, participarà en l’acte de presentació d’aquest llibre que tindrà lloc el pròxim dissabte 20 de novembre

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, participarà en l’acte de presentació d’aquest llibre que tindrà lloc el pròxim dissabte 20 de novembre

El Taller d’Història de Maçanet de la Selva presenta el seu darrer llibre Maçanet de la Selva a l’edat mitjana. Paisatge i societat a través de l’arqueologia i la història, amb la participació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. L’acte tindrà lloc el pròxim dissabte 20 de novembre, al teatre La Societat de Maçanet de la Selva, on participaran els autors del llibre, el president del Taller d’Història de Maçanet de la Selva, Juli Campeny, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

El llibre Maçanet de la Selva a l’edat mitjana. Paisatge i societat a través de l’arqueologia i la història està coescrit per tres autors propers al territori; l’arqueòleg, Joan Llinàs; i els historiadors, Elvis Mallorquí i Alejandro Martínez Giralt. Amb la publicació d’aquest llibre, el Taller d’Història de Maçanet de la Selva completa la col·lecció de llibres editats per l’entitat, que van des del paleolític, a l’època moderna i la vida a pagès del poble de Maçanet de la Selva.

L’obra detalla el pas de l’època medieval a Maçanet, repassant el naixement del poble a l’època romana, la formació dels vescomtats, el paper del Castell de Torcafelló al Vescomtat de Cabrera i les característiques de la noblesa a Maçanet. També compta amb un recull d’imatges d’excavacions arqueològiques, construccions que encara perduren, arbres genealògics i  plànols de l’antic paisatge de Maçanet de la Selva.

El Taller d’Història de Maçanet de la Selva és una associació que va néixer l’any 1988 amb la voluntat de deixar constància dels canvis demogràfics que es patia en aquell moment i perpetuar la memòria del passat de Maçanet de la Selva. Actualment, l’entitat consta de 344 socis, en què Juli Campeny i Tresserras, n’és el president.

Al llarg dels anys, aquesta associació ha aconseguit crear un fons documental que recull arxius des de finals del segle XIX, amb obres de reconeguts fotògrafs com ara Valentí Fargnoli, Onal, Morillo, Martí Bosch... També recull l’arxiu fotogràfic realitzat per Valentí Fargnoli per encàrrec de l’arquitecte modernista Rafael Masó, el qual el Col·legi d’Arquitectes de Girona va redactar els textos.

El Taller d’Història de Maçanet de la Selva presenta el seu darrer llibre "Maçanet de la Selva a l’edat mitjana"