El Taller d’Història de Maçanet de la Selva inaugura el seu primer local per a convertir-se en el punt de referència de la història i del patrimoni maçanetenc

14/09/2023

El local es troba al carrer dels Dolors número 2 amb accés a la plaça de l’Església

El Taller d’Història de Maçanet de la Selva inaugura el seu nou local que es converteix en el punt de referència de la història i patrimoni maçanetenc. L’acte d’obertura va tenir lloc el divendres 8 de setembre al carrer dels Dolors, número 2, actual adreça del nou local just a una de les entrades de la plaça de l’Església.

El local consta d’una zona diàfana per a portar a terme diferents activitats que l’entitat organitzi, així com un despatx per a la junta. Els vidres del local s’han convertit en aparadors dels principals indrets de Maçanet de la Selva, com és el Castell de Torcafelló, la Torre Telegràfica de Puigmarí o el Pou de Glaç. Aquests aparadors tenen una petita descripció del lloc i un codi QR per a visitar-los virtualment.

L’espai també compta amb una biblioteca completa dels llibres editats pel Taller d’Història, un total de 13 llibres que el ciutadà podrà adquirir allà mateix.

El president del Taller d’Història, Juli Campeny, va recordar a tots els veïns maçanetencs que van treballar per la consolidació de l’entitat i la recuperació de la història del poble de Maçanet de la Selva. Per altra banda, el secretari de l’associació va fer referència al fet que és “el primer local i seu” de l’entitat, ja que aquesta va començar en un garatge, fent referència a grans empreses que també van iniciar el seu camí així.

Per part de l’Ajuntament, la inauguració d’aquest nou local és un pas per a donar a conèixer Maçanet de la Selva. Segons la regidora de Cultura i Turisme, Lídia Campeny, el local del Taller d’Història serà un punt clau en tradicions locals com ara la Fira de pagès i artesania que ajudarà a divulgar la marca de “#descobreixMaçanet “.

L’alcaldessa de Maçanet va ressaltar “l’incansable esforç i la vocació per restaurar el patrimoni de Maçanet de la Selva dels maçanetencs involucrats: “aquesta obertura comporta obrir una nova etapa del Taller d’Història perquè dinamitzi tot el que ha recuperat i engegui nous projectes relacionats amb la història i el patrimoni del municipi”.  

Tot i que el local no estigui obert cada dia, qui estigui interessat en visitar-lo pot posar-se en contacte amb el Taller d’Història al correu electrònic info@tallerhistoriamassanet.cat

El Taller d’Història de Maçanet de la Selva inaugura el seu primer local per a convertir-se en el punt de referència de la història i del patrimoni maçanetenc