El ple de Maçanet congela els principals tributs municipals

09/11/2021

En sessió extraordinària, el ple de l’Ajuntament ha aprovat les ordenances fiscals per l’any 2022

En sessió extraordinària, el ple de l’Ajuntament ha aprovat les ordenances fiscals per l’any 2022

El ple ordinari de Maçanet de la Selva ha congelat els principals tributs i taxes, com ara l’IBI, les escombraries i l’IAE. Aquest ple, que es va celebrar en sessió extraordinària ahir al migdia, ha permès aprovar les ordenances fiscals per aquest 2022.

Les ordenances fiscals són l’eina que determina la recaptació de l’Ajuntament i avui s’ha aprovat el nou redactat amb la reordenació de les bonificacions per tràmits més senzills, i la creació de noves regulacions de nous serveis municipals. “Feia més de 15 anys que no es redactaven unes noves ordenances i d’intervenció hem vist convenient adaptar-les als nous temps, a més de facilitar-ne la lectura i per tant la seva interpretació”, ha assegurat la regidoria d’Hisenda i Personal, Anna Fàbregas.

Aquest nou redactat ha servit per detallar i desglossar taxes les d’expedició de documents administratius, el mercat municipal, ocupació a la via pública, entrada de vehicles, tinença d’animals, utilització privativa del domini públic i d’instal·lacions municipals i dipòsit per a la utilització de les bústies. Fins a l’any 2021 totes aquestes taxes es trobaven dins el mateix text, i des d’intervenció s’ha considerat que calia detallar-les i desglossar-les en diferents apartats “per una millor interpretació”.

També s’ha aprofitat per millorar la redacció d’ajudes a l’IBI, per aquelles persones i comerços que instal·lin plaques fotovoltaiques. Aquest canvi permetrà posar “punt final a un redactat que no facilitava l’obtenció de l’ajuda”.

Per altra banda, s’ha creat la taxa del cementiri municipal que engloba les ja existents quotes de concessió i renovació de nínxols i expedició de títols i traspàs de titularitat, i s’hi incorpora la quota de conservació anual per nínxol i columbari.

Pel que fa a les plusvàlues d’intervenció, resta a l’espera de la nova llei que les reguli, prevista que aquesta setmana s’aprovi. Un cop es tingui seguretat jurídica, s’incorporaran a les ordenances fiscals del 2022.

Aquest  ple s’ha celebrat de manera presencial, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva. 

El ple de Maçanet congela els principals tributs municipals