El ple de Maçanet aprova el nomenclàtor oficial i la denominació de carrers

05/10/2021

Aquest és un dels punts que es va aprovar en el ple ordinari celebrat ahir al vespre

Aquest és un dels punts que es va aprovar en el ple ordinari celebrat ahir al vespre

El ple ordinari de Maçanet de la Selva ha aprovat el nomenclàtor oficial i la denominació de carrers del poble. Després que la Comissió del Nomenclàtor es reunís en la seva segona sessió i aprovés la proposta definitiva, el ple ha aprovat per majoria el document que esdevé nomenclàtor oficial.

Els principals canvis que proposa el document és afegir noms de dona al nomenclàtor: “No teníem cap carrer a Maçanet que tingués nom de dona i aquest és un gran pas per a una societat més igualitària”, va explicar el regidor d'Urbanisme, Xavier Xarbau. Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal, Montserrat Roig i Caterina Albert han sigut els noms escollits per a denominar noves vies del poble.

El document també anomenar el carreró del costat de capella de Sant Sebastià a “Passatge de l’Hospital”, ja que en aquell edifici històricament hi havia hagut el metge. “El nomenclàtor oficial del poble també té la funció de recordar esdeveniments històrics”, va detallar el regidor. 

L’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, va voler donar les gràcies a les persones que han col·laborat i aconsellat, especialment a l’Enric Ribas i en Josep Sais,  en el nou nomenclàtor i ha aprofitat per rebre la comissió, ja que és la primera que hi ha hagut al poble.

La Comissió de Nomenclàtor de Maçanet de la Selva és un òrgan d’assessorament de l’administració municipal adscrit a l’Arxiu Municipal, que té l’objectiu d’informar de tots els assumptes relatius a la denominació de vies del municipi. Aquesta comissió està formada per un representant de cada grup polític municipal, representants de regidories i personalitats amb influència històrica al poble així com un especialista en toponímia.

En aquest context, es va aprovar el llistat de tots els noms de vies i espais públics, així com la denominació de noves vies, que tindrà consideració de nomenclàtor oficial. Els grups de SOM Maçanet JxCat-JUNTS, ERC i el PSC van a votar favor, i Tots Som Poble, AcordxMaçanet i DIM es van abstenir.

El ple també va aprovar la rectificació de saldos d’exercicis tancats (IBI, IAE, IVTM i IIVTNU), regularitzant els drets pendents de cobrament d’exercicis tancats, que fa que l’Ajuntament de Maçanet de la Selva tingui 15.568,12€ pendents de recaptar pel Consell Comarcal de La Selva.

El govern local també va aprovar la regularització del saldo inicial de drets reconeguts de pressupostos tancats de la taxa de recollida d’escombraries.

La sessió plenària va donar suport al reconeixement públic al dol perinatal, gestacional i neonatal, i va aprovar crear un espai de suport al cementiri municipal i altres estratègies d’acompanyament per als familiars afectats.

Aquest  ple es va celebrar de manera presencial a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l'ajuntament. 

El ple de Maçanet aprova el nomenclàtor oficial i la denominació de carrers