El Ple aprova una nova ordenança que regula i millora la situació actual del mercat municipal

04/04/2022

Aquesta regulació té en compte les propostes i consens dels paradistes

El Ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva aprova una nova ordenança que regula l’establiment de noves parades del mercat municipal i s’actualitza d’acord amb la normativa vigent. Aquesta ordenança regula el nombre de parades, les seves característiques, la tipologia, l’horari i el lloc, amb l’objectiu de vetllar perquè no hi hagi parades amb productes repetits i ampliar-ne la dimensió.

Segons la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Lídia Campeny, aquesta ordenança s’ha fet “escoltant la proposta dels paradistes, que són qui viuen el dia a dia del mercat i tenim el consens de tots”.

L’ordenança s’ha aprovat inicialment i estarà a informació pública; no hi ha cap al·legació ni reclamació durant el termini establert, quedarà aprovada definitivament.

En aquesta sessió plenària també s’ha aprovat la creació d’una nova plaça de Servei a les Persones destinada a l’Oficina Municipal d’Escolarització, subvencionada per la Generalitat de Catalunya. En els darrers anys s’han implementat nous serveis que vetllen per l’escolaritat de qualitat al municipi, com ara el servei de mediadors, pedagogs, logopedes, atenció a la família i suport emocional.  “És necessari una figura que coordini i potenciï el treball d’aquests serveis a tots els centres educatius de Maçanet de la Selva, com és l’Escola Sant Jordi, Les Arrels, l’Institut i la Llar d’Infants, i permeti coordinar-se bé amb els serveis educatius municipals”, explica l’alcaldessa, Natàlia Figueras.  

El Ple ha aprovat la delegació de competències al Consell Comarcal de la Selva en matèria de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals.  

També s’ha aprovat la concessió de la Medalla de la Vila 2022, al veí Juan Francisco Machado, pels serveis prestats al poble al llarg dels anys. La medalla s’entregarà el pròxim dilluns 2 de maig en un acte institucional al teatre La Societat.

El grup municipal de Som Maçanet ha presentat dues mocions; una per donar suport a les mesures contra l’exclusió financera degut al tancament d’oficines i caixers automàtics; i en defensa pel manteniment de la distribució dels parcs de bombers a les comarques gironines. “La presència dels parcs de bombers és necessària per la seguretat i eficàcia de les actuacions de proximitat, i a Maçanet de la Selva tenim un dels parcs més importants de les comarques gironines que cal mantenir cuidat”.

El Ple s’ha celebrat de manera presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

El Ple aprova una nova ordenança que regula i millora la situació actual del mercat municipal