El Ple aprova inicialment l'establiment del SAIAR per posar en marxa el servei del Centre Integral de Serveis l’1 de juliol

29/01/2024

El pròxim pas és establir la gestió del servei

El Ple de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha aprovat per unanimitat l’establiment del Servei d’Atenció Integral a la Gent Gran en l’Àmbit Rural (SAIAR) i el reglament del Centre Integral de Serveis on es prestarà aquest servei, amb la finalitat que es posi en marxa l’1 de juliol d’aquest any. Aquest mes de gener, la Generalitat ha donat el vistiplau conforme l’espai està registrat per donar el servei, i pròximament es treballarà per establir les places concertades.

A trets generals, el reglament indica que el Centre Integral de Serveis de Maçanet de la Selva té una capacitat per a vint-i-cinc persones, donarà servei de vuit del matí a vuit del vespre i comptarà amb servei d’infermeria, menjador, fisioteràpia i coordinació amb els serveis socials.

“És un servei molt esperat per Maçanet de la Selva i molt necessari per a la gent gran del nostre poble. Cal cuidar-los i oferir un servei als nostres grans perquè puguin envellir a prop de casa amb els seus familiars, amics i veïns”, ha explicat l’alcaldessa, Natàlia Figueras.

D’altra banda, el Ple ha aprovat definitivament la proposta de la Comissió del Nomenclàtor que anomena diferents espais municipals i de la zona esportiva. El passat mes de novembre, la Comissió del Nomenclàtor va proposar anomenar diferents espais públics amb l’objectiu que constin en la nomenclatura, malgrat la majoria ja es coneixen popularment pel seu nom. El més urgent, segons l’alcaldessa, era diferenciar la zona esportiva per evitar malentesos. Així doncs, el “Pavelló municipal” al pavelló amb entrada al passeig de Sant Llorenç i, “Pista polivalent”, a la pista amb l’entrada al carrer de Salvador Espriu. Com a novetat, també s’ha posat nom al nou espai exterior que s’accedeix pel passatge de l’Hospital, “Placeta de Sant Sebastià”, per la seva proximitat al carrer de Sant Sebastià.

També s’ha aprovat definitivament el reglament de la deixalleria, el qual es va proposar durant la passada legislatura. “Aquest nou reglament és necessari davant la situació de desgavell que viu el poble per culpa de les escombraries, i que aquest any es licitarà a concurs la seva gestió”, ha assenyalat l’alcaldessa.  

El Ple també ha aprovat inicialment la modificació de la forma de gestió del servei d’abastament d’aigua al municipi que “permetrà canviar el model a híbrid”, és a dir, que esdevingui un servei de titularitat municipal amb una gestió indirecta. També s’ha aprovat en la sessió plenària, la massa salarial del personal laboral i la dedicació parcial d’un càrrec electe de l’equip de govern actual.

El ple d’avui ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, obert a la ciutadania i retransmès en directe al canal de Youtube oficial de l’Ajuntament.

El Ple aprova inicialment l'establiment del SAIAR per posar en marxa el servei del Centre Integral de Serveis l’1 de juliol