El Maçanet Dona Veu finalitza amb l’objectiu assolit de visibilitzar les veus femenines en un festival protagonitzat exclusivament per dones

07/06/2022

Natalia Lacunza, Celeste canta a Chavela, Martirio, Beth amb Laura Andrés i Judit Nedderman han estat les artistes que han tocat aquest cap de setmana a Maçanet de la Selva

Han estat 3 dies de concerts on les veus de dones han destacat com a criteri principal i destacat del festival que aposta per donar suport i valor a les dones del món de la música.

El passat divendres dia 3 de juny  NATALIA LACUNZA  va  oferir el concert inaugural deixant palès la seva manera personal i única de transmetre el missatge de les seves cançons, amb un look molt desenfadat i molt propera al públic assistent,  va interpretar les cançons que configuren el seu disc de debut  TIENE QUE SER PARA MI.  Després de diverses col•laboracions i veure la llum el seu single TODO VA A CAMBIAR que pràcticament va estrenar en primícia en directe a MAÇANET DONA VEU, ja que era el primer cop que el tocava. NATALIA es mou molt entre el pop indie i les balades punyents com la NANA que la  va fer triomfar al costat de GUITARRICA DE LA FUENTE  i va  ser una de les concursants més destacades de l’última edició del talent show OT.

Dissabte va ser la nit de les dues veus que més records i enyorances van provocar entre totes les assistents a DONA VEU. CELESTE CANTA CHAVELA amb un repàs perfecte i magistral de les cançons que va cantar al llarg de més de 50 anys de carrera musical la mexicana CHAVELA VARGAS. Un cant d’amor i llibertat amb la veu de CELESTE ALÍAS.

Poc després va ser torn per MARTIRIO i la seva fusió de copla, flamenc, boleros, jazz i guaracha entre altres estils musicals que controla a la perfecció, recolzada pel mestre al piano CHANO DOMINGUEZ va demostrar que als seus 68 anys continua sent una de les peces claus de la música d’arrel i tradicional. El seu concert va ser part de la gira que fan des de fa un any i mig en homenatge a BOLA DE NIEVE, ple d’emocions i sentiments sortits del cor de la cantant andalusa que va brillar en la nit de MAÇANET.

Diumenge ha estat el torn de dues veus properes i molt conegudes que ja formen part del nostre repertori d’artistes amb talent i criteri per abordar, des de la feminitat, la presència de pes en el món de la música actual. NATURAL WOMEN, el duet format per la cantant  BETH I la pianista i compositora  LAURA ANDRÉS, amb el seu delicat i mimat repertori de grans cançons de dones, homenatge real de les veus de les darreres dècades i que han girat per complet per portar cançons molt conegudes al seu propi terreny de joc. 

I per tancar el festival l’organització ha triat a JUDIT NEDDERMAN  que ha demostrat un cop més perquè està en el punt de mira d’artistes tan consagrats com ALEJANDRO SANZ amb el que, a més de crear una espectacular balada, ha presentat el seu quart disc d’estudi amb tota la seva banda. Judit és una artista que sap acariciar diferents estils i que passa subtilment per moments d’improvisació i  acostament amb el públic amb el lluïment coral de tots els seus músics, com si es tractés d’una gran família.

En paraules de la regidora de festes ROSA CASAS el festival DONA VEU, “valorem molt positivament la rebuda del festival, ja que hem aconseguit el nostre principal objectiu: visibilitzar i reivindicar la presència de les dones artistes en un festival exclusivament protagonitzat per elles”.

I per la seva part l’alcaldessa NATÀLIA FIGUERES ha valorat la posició del poble de Maçanet de la Selva “Ha vingut molta gent de diversos indrets i amb iniciatives com aquestes, fem conèixer el municipi, el seu entorn i patrimoni des de la cultura i la música”.

Vadecom agency. 

Fotos: Ruben Garcia. 

El Maçanet Dona Veu finalitza amb l’objectiu assolit de visibilitzar les veus femenines en un festival protagonitzat exclusivament per dones